3 voedingssupplementen voor de psoriasishuid

3 belangrijke voedingssupplementen voor psoriasis

In dit artikel gaan we het hebben over bepaalde voedingssupplementen die de behandeling van psoriasis enorm kunnen ondersteunen. Omdat de oorzaak van psoriasis zich vaak in de darm bevindt, gaan we op zoek naar oplossingen die de darmen weer in topvorm kunnen krijgen en ontstekingsprocessen helpen tegengaan.

L-Glutamine

L-glutamine is een natuurlijke aminozuur en wordt regelmatig ingezet als ondersteunende behandeling tegen psoriasis. L-Glutamine zal je darmen versterken, hierdoor zal je immuunsysteem zich weer op de juiste virussen of bacteriën focussen:

  • Versterkt de epitheelcellaag aan de binnenkant van het darmkanaal.
  • Herstelt de mucuslaag in de darmen.
  • Glutamine vormt een voedingsbron voor de darmcellen.

Er zijn echter twee dingen waarvan je op de hoogte moet zijn bij L-Glutamine. Ten eerste is de dosis die ze meestal aangeven veel te laag om de strijd aan te gaan tegen psoriasis. De dosering die ze aangeven is vaak goed voor atleten of bodybuilders die hun spiermassa willen vergroten, maar wanneer je een auto-immuunziekte zoals Psoriasis wilt bestrijden, dan heb je veel meer dan dat nodig om het ‘leaky-gut syndroom’ te bestrijden. Je dient namelijk drie keer per dag 10 gram L-Glutamine in te nemen, dat is dus 30 gram in totaal (Bron: Dr. Eric Berg – zie video online). Er zijn zelfs mensen die een hogere dosering nemen, natuurlijk is het belangrijk om het op te bouwen. Je begint dus het beste met 10 gram per dag. Op een gegeven moment bouw je dat op naar 20 gram per dag en vervolgens naar 30 gram per dag.

Probeer altijd L-Glutamine in poedervorm te bemachtigen, pillen zijn meestal verkrijgbaar per gram. Hierdoor zou je 10 pillen per dag moeten slikken en dat is natuurlijk niet prettig. Start met een lagere dosis en vermeerder de dosis tot je aan de gewenste dosis zit.

Ten tweede is het belangrijk dat je L-Glutamine op een lege maag inneemt, omdat deze proteïnen receptoren bezitten die kunnen geblokkeerd worden door andere voedingsnutriënten. Neem L-Glutamine bijvoorbeeld in wanneer je in de ochtend opstaat of wanneer je gaat slapen.

Tamanu olie

Dit is een olie dat geperst wordt uit de zaden van de vrucht afkomstig van de Tamanu boom. De boom is alleen te vinden in Zuidoost-Azië. Tamanu olie heeft bijzondere eigenschappen, het kan je huid herstellen en het werkt erg goed tegen Psoriasis. Er zijn zelfs mensen die Tamanu olie met succes hebben ingenomen tegen Lepra. Daarnaast heeft de olie ook een antibacteriële werking. Het is dan ook niet voor niks dat Tamanu olie als een natuurlijke antibiotica wordt gezien. Tamanu olie wordt tegen verschillende huidaandoeningen ingezet. Er is veel verschil in Tamanu olie en niet elke species is evengoed. Gebruik dus Tamanu olie van een goed merk zoals ‘Chi’.

Tamanu olie van het merk Chi

Vitamine D3/K2

Patiënten met Psoriasis hebben altijd een vitamine D tekort, vandaar dat het zeer belangrijk is om dit in te nemen. Gelukkig kan je vitamine D uit meer bronnen halen dan de zon alleen, er zijn ook capsules met vitamine D3 die je kan innemen.

Conclusie

Deze voedingssupplementen zijn zeer geschikt om het darmepitheel te herstellen en ontstekingsprocessen in het lichaam tegen te gaan. Wanneer je met deze voedingssupplementen aan de slag gaat, is het belangrijk dat je dit stapsgewijs doet. Je lichaam moet namelijk aan deze voedingsmiddelen wennen, begin bijvoorbeeld als eerste met L-Glutamine.

Omdat er al tal van artikels over deze producten bestaan, geef ik je de referenties mee waar je de informatie nog eens kunt opzoeken.


Bronnen:

https://www.psoriasisselfmanagement.com/natural-herbs-supplements/glutamine-helps-repair-leaky-gut-to-heal-psoriasis/