Actieve kool of Norit helpt bij ontgifting of detox

Actieve kool en psoriasis

Er is al veel over detox en ontgiften geschreven geweest. Waar we het vandaag willen over hebben, is de actieve werking van Norit of actieve kool. Een product dat al eeuwenoud is en gebruikt wordt voor verschillende toepassingen. 

Wat is Norit of actieve kool?

Norit is eigenlijk actieve kool die men in de apotheker kan verkrijgen onder de naam Norit. Norit tabletten zijn rond en zwart met een diameter van 0,9 cm en hebben aan één zijde de inscriptie “NORIT”. De tabletten zijn verpakt in blisters van 180, 75 of 50 tabletten. Naast actieve kool, bevatten de pillen ook nog lactose, saccharose, magnesiumstearaat en  natriumcarboxymethylcellulose

Actieve kool wordt meestal afgeleid van kokosnoot, hout, turf of schelpen. Het is eigenlijk niet meer dan uw Bqq houtskool die een extra hitte- en gasproces heeft ondergaan zodat de actieve kool zeer poreus wordt en allerlei componenten kan binden in miljoenen poriën.

Actieve kool wordt niet geabsorbeerd door het lichaam maar komt met de ontlasting terug naar buiten. Het is dus eigenlijk belangrijk dat wanneer men het gif heeft ingenomen, deze nog in de maag bevindt wanneer men met actieve kool optimaal resultaat willen behalen. Het gif wordt dan niet opgenomen door het spijsverteringssysteem maar wordt met de actieve kool en ontlasting gewoon naar buiten gevoerd.

Bijwerkingen Norit

Norit of actieve kool
Norit of actieve kool

Het product heeft zeer weinig bijwerkingen omdat het een natuurlijk product is. Het enige ongemak die u onder normaal gebruik kan hebben, is verstopping of constipatie. Daarom kan het zijn dat er soms een laxeermiddel wordt voorgeschreven wanneer men actieve kool gebruikt. 

Een andere bijwerking die volledig onschadelijk is, is dat men een zwarte ontlasting krijgt. Dit heeft geen enkel schadelijk effect op het lichaam zelf.

Waar men eveneens dient op te letten is dat men bij gebruik van de anticonceptiepil, dubbel voorbehoedsmiddel neemt. Actieve kool heeft namelijk de werking om bepaalde stoffen te binden zodat ze niet worden opgenomen door het lichaam. Men kan dus bij gebruik van actieve kool zwanger worden! Let daar dus mee op.

Men raadt ook aan actieve kool niet te gebruiken wanneer men medicatie neemt omdat ook de actieve stoffen geabsorbeerd worden. Wilt u toch percé actieve kool nemen, neem deze dan in enkele uren na inname van de medicatie. Raadpleeg altijd eerst een arts.

Voor zover is bekend en wat ik heb terug gevonden, heeft Norit geen enkel effect op de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding. Maar nogmaals, dit is enkel wanneer u het product gebruikt volgens de voorschriften.

Het is dus belangrijk om te weten dat lactose intolerante personen geen actieve kool mogen nemen.

Bij langdurig gebruik kan men een tekort krijgen van vitaminen en mineralen aangezien deze tijdens het proces eveneens gebonden worden en door de ontlasting naar buiten worden gebracht. Drink dus geen biotta-sappen waar actieve kool is in verwerkt. De actieve kool heeft reeds alle gezonde bestanddelen in het sap gebonden waardoor het fruitdrankje dus helemaal niet meer gezond is en de actieve kool zijn werking al verloren heeft voordat u het gedronken hebt.

Actieve kool kan zorgen voor een vitaminegebrek

Waarvoor wordt Norit en actieve kool ingezet?

Actieve kool wordt gebruikt voor de volgende symptomen of aandoeningen:

  • (reis)diarree: 6 tot 9 tabletten innemen, verspreid op een dag
  • vergiftiging: tot 20 tabletten innemen, verspreid op een dag
  • Overdosis drugs
  • Dikke darm ontsteking en PDS (prikkelbare darm syndroom). Daarom dat Actieve kool ook wel eens wordt ingezet bij psoriasis.
  • Helpt winderigheid, opgezette buik te voorkomen en te bestrijden: Bindt de bijproducten van bacteriën in de darm
  • Ontdoen van slechte adem, lichaamsgeur, en huidaandoeningen – Actieve kool wordt vaak gebruikt in het lichaam detox- en huid producten die helpen met het verlichten van insectensteken, paddenstoel vergiftiging, Poison Ivy, cholera, beten, en ontsteking. Lichaamsgeur en slechte adem is meestal een gevolg van gifstoffen verlaten van het lichaam. Dat is de reden waarom het nemen van actieve kool enorm helpt zich te ontdoen van slechte adem en lichaamsgeur
  • Hartversterkende werking: verlaagt het cholesterol gehalte en triglyceriden in het bloed, lever, hart en hersenen. 
  • Anti-aging (anti-ouderdoms)eigenschappen – Studies hebben aangetoond dat actieve kool vele cellulaire veranderingen voorkomt die gepaard gaan met het ouder worden, de bijnieren, en nierfuncties verbeteren. Actieve kool werkt als een soort antioxidant dat schadelijke stoffen bindt en afvoert. 
  • Gezichtsmaskers: zuiverende werking

TIP: Er bestaan zelfs onderbroeken met actieve kool om de onaangename geur van winden te voorkomen

Actieve kool wordt ook in de NIET-medische wereld gebruikt: waterfiltersystemen (aquariums), luchtfiltersystemen, drinkwatersystemen, tegen slecht ruikende luchten en veel meer.

Inactieve werking

Norit helpt niet alle stoffen te verwijderen. Sommige stoffen worden slecht gebonden en dus toch nog door het lichaam opgenomen. Enkele hiervan zijn: ijzerverbindingen (deferoxamine), cyanide (tegengif is natriumnitriet), lithium (calciumpolystyreensulfaat), ethyleenglycol,  methanol. Ook van alcohol wordt wel eens gezegd dat het helpt om een kater te voorkomen. Dat zou eventueel kunnen wanneer u heel veel actieve kool gebruikt maar meestal drinkt u zoveel op, dat de kool snel verzadigd geraakt en zijn werking verliest. Het heeft dus weinig zin om dit product te gebruiken tijdens het alcohol drinken. Daarbij wordt alcohol ook slecht gebonden door de kool.

Er wordt ook al wel eens beweerd dat Norit of afgeleide goed is om uw tanden te witten. Dat is best mogelijk maar dit komt niet door de actieve werking van het product maar door de korrelige structuur. In sommige tandpasta’s zitten ook microkorrels die helpen of je tanden witter te maken. Deze korrels hebben eerder een schurende werking.

Meer info op www.diagnosia.com