Arganolie voor de huid

Arganolie kopenHoewel onze huid natuurlijke antioxidanten bevat, wordt ze toch blootgesteld aan de nefaste werking van antioxidanten. Dit is zeker het geval bij de wat oudere of beschadigde huid. Arganolie bevat antioxidanten zoals vitamine E. Deze stof kan ondersteunend werken bij het regenereren van de huid. Andere ingrediënten van arganolie die helpen om de huid te hydrateren zijn sterolen en squaleen. Dit zijn essentiële vetzuren. Squaleen verlicht de klachten die gepaard gaan bij ontstekingen die kenmerkend zijn voor psoriasis. Ook verlicht deze olie veelvoorkomende klachten bij een zeer droge huid en kan het zo de natuurlijke huidfuncties helpen herstellen. Zo kun je er ook je nagelriemen, lippen en handen mee verzorgen. De bijzondere samenstelling van arganolie kan ertoe bijdragen dat de kenmerkende ontstekingen bij psoriasis verlicht worden.

Bultjes, ontstekingen, vochtverlies en rode vlekken in combinatie met een droge geïrriteerde huid: dit zijn symptomen van psoriasis die door arganolie verlicht kunnen worden.

Bij psoriasis is het uitermate belangrijk om je huid soepel te houden en te zorgen voor voldoende vochtinbrenging. Zo kun je je huid ondersteunen en op die manier aan preventie doen. Het is mogelijk om door je huid te ondersteunen een opstoot te voorkomen.

Arganolie bezit diverse verlichtende en ondersteunende eigenschappen die goed van pas komen om psoriasisklachten te verlichten. De bestanddelen van dit natuurlijke product zijn zeer divers. Deze olie werkt vochtinbrengend en staat bekend als een bron van antioxidanten. Deze olie werkt ondersteunend bij de behandeling van psoriasis dat gepaard gaat met ontstekingen van de huid.

Hoe arganolie gebruiken bij psoriasis?

  • Pomp twee keer wat arganolie op de toppen van je vingers
  • Verwarm de olie door ze in je handen te wrijven
  • Breng de olie vervolgens aan op die plekken op de lichaam waar je last hebt van psoriasis. Dit doe je met de vlakke hand.
  • Het is belangrijk dat je huid vochtig is wanneer je dit doet. Alleen zo kunnen de actieve bestanddelen hun ondersteunend werk doen.

Heeft arganolie bijwerkingen?

Bij arganolie is de kans op bijwerkingen zeer klein. Het gaat over een zachte natuurlijke olie die geschikt is voor de gevoeligste huidtypes. Bijkomend blijven je huidporiën vrij wanneer je dit product gebruikt.

 

Wanneer zie je het effect van de arganolie?

Je krijgt pas resultaat nadat je arganolie langere tijd gebruikt. Op korte termijn wordt je huid al wel wat zacht en glad. Verlichting van de eigenlijke psoriasisklachten treedt pas later op.

Gewrichtsklachten verlichten bij psoriasis

Ook bij gewrichtsklachten kan arganolie verlichting brengen. Om de behandeling van deze psoriasisgerelateerde klachten te ondersteunen, kan dit natuurlijk product ook dienst doen als massageolie. Een massage met arganolie brengt verlichting bij gewrichtsklachten door psoriasis.

Hoe arganolie gebruiken bij massage?

  1. Pomp 3 of 4 keer wat olie op
  2. Wrijf de olie warmen in je handen
  3. Wrijf de olie goed in de huid in, door middel van cirkelvormige bewegingen.
  4. Laat de olie in je huid dringen alvorens je terug aan te kleden.

Geef een antwoord