Aanbieding!
(1 klantbeoordeling)

16,26 15,95

Arganolie wordt geperst uit de zaden van de Argania spinosa- boom in het westen van Noord-Afrika. Culturen uit die regio gebruiken al duizenden jaren arganolie, zowel bij het koken als voor cosmetische doeleinden. Het wordt geprezen om zijn vermogen om een ​​gezonde glans aan haar en huid te geven. Arganolie is ook de duurste eetbare olie in de wereld.

Arganolie bevat vitamine E , squaleen en vetzuren. Studies tonen aan dat de voordelen voor de huid gemengd zijn. Een studie (bron) ontdekte dat Arganolie de hydratatie van de huid verbeterde. Uitbraken van psoriasis zorgen ervoor dat de huid droog en broos aanvoelt. Vitamine E is de essentiële stof in arganolie die de huid gezond maakt. Squaleen komt ook voor in arganolie en wordt gebruikt als smeermiddel en vochtinbrengende crème in cosmetica. Arganolie wordt al sinds eeuwen aangewend om haar uitzonderlijke regenererende en herstellende eigenschappen. Zij is in het bijzonder geschikt voor de rijpere en zeer droge huid: zij helpt het uitdrogen en het verouderen dan de huid voorkomen, waardoor de huid haar glans en souplesse behoudt.

Arganolie wordt door mensen met psoriasis gebruikt als verzorgingsproduct.

De vitamine E-rijke olie staat bekend voor zijn anti-aging eigenschappen, hydraterende en antioxidant activiteit voor de huid en het verbeteren van aandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, rimpels en xerosis, evenals droog haar, haaruitval, huidontsteking en gewrichtspijn. Deze botanische plant die ook wel ‘vloeibaar goud’ wordt genoemd en wordt door sommige mensen met psoriasis gebruikt als verzorgingsproduct.

Ingrediënten:

Argana spinosa, afkomstig van biologische landbouw.

Gebruik:

– Zachte massages van het gelaat en de hals.

– Lokale toepassing op droge huidzones alsook op broze nagels.

– Versterkend masker voor de haren: 1/2 h laten inwerken vooraleer te wassen met shampoo.

– Neutrale draagolie voor de verdunning van essentiële oliën van ladrôme.

TIP: 

ADVIES van ladrôme

Verzorging voor sterkere en meer vitale haren

Maak een mengsel op basis van gelijke delen arganolie, ricinusolie en jojobaolie. Masseer een soeplepel daarvan egaal doorheen de haren en laat een half uur inwerken. Was vervolgens de haren met shampoo.

Opgelet. Arganolie is duur. Er is veel nepolie in omloop.

Bronnen:

Activation of MITF by Argan Oil Leads to the Inhibition of the Tyrosinase and Dopachrome Tautomerase Expressions in B16 Murine Melanoma Cells

Argan oil: Traditional uses, phytochemical, nutritional and pharmacological aspects

Opgelet. De verzorgingsproducten zijn van niet medische aard en dienen niet ter behandeling!

Op voorraad

Beschrijving

Arganolie voor de huid

Arganolie kopenHoewel onze huid natuurlijke antioxidanten bevat, wordt ze toch blootgesteld aan de nefaste werking van antioxidanten. Dit is zeker het geval bij de wat oudere of beschadigde huid. Arganolie bevat antioxidanten zoals vitamine E. Deze stof kan ondersteunend werken bij het regenereren van de huid. Andere ingrediënten van arganolie die helpen om de huid te hydrateren zijn sterolen en squaleen. Dit zijn essentiële vetzuren. Squaleen verlicht de klachten die gepaard gaan bij ontstekingen die kenmerkend zijn voor psoriasis. Ook verlicht deze olie veelvoorkomende klachten bij een zeer droge huid en kan het zo de natuurlijke huidfuncties helpen herstellen. Zo kun je er ook je nagelriemen, lippen en handen mee verzorgen. De bijzondere samenstelling van arganolie kan ertoe bijdragen dat de kenmerkende ontstekingen bij psoriasis verlicht worden.

Bultjes, ontstekingen, vochtverlies en rode vlekken in combinatie met een droge geïrriteerde huid: dit zijn symptomen van psoriasis die door arganolie verlicht kunnen worden.

Bij psoriasis is het uitermate belangrijk om je huid soepel te houden en te zorgen voor voldoende vochtinbrenging. Zo kun je je huid ondersteunen en op die manier aan preventie doen. Het is mogelijk om door je huid te ondersteunen een opstoot te voorkomen.

Arganolie bezit diverse verlichtende en ondersteunende eigenschappen die goed van pas komen om psoriasisklachten te verlichten. De bestanddelen van dit natuurlijke product zijn zeer divers. Deze olie werkt vochtinbrengend en staat bekend als een bron van antioxidanten. Deze olie werkt ondersteunend bij de behandeling van psoriasis dat gepaard gaat met ontstekingen van de huid.

Hoe arganolie gebruiken bij psoriasis?

  • Pomp twee keer wat arganolie op de toppen van je vingers
  • Verwarm de olie door ze in je handen te wrijven
  • Breng de olie vervolgens aan op die plekken op de lichaam waar je last hebt van psoriasis. Dit doe je met de vlakke hand.
  • Het is belangrijk dat je huid vochtig is wanneer je dit doet. Alleen zo kunnen de actieve bestanddelen hun ondersteunend werk doen.

Heeft arganolie bijwerkingen?

Bij arganolie is de kans op bijwerkingen zeer klein. Het gaat over een zachte natuurlijke olie die geschikt is voor de gevoeligste huidtypes. Bijkomend blijven je huidporiën vrij wanneer je dit product gebruikt.

 

Wanneer zie je het effect van de arganolie?

Je krijgt pas resultaat nadat je arganolie langere tijd gebruikt. Op korte termijn wordt je huid al wel wat zacht en glad. Verlichting van de eigenlijke psoriasisklachten treedt pas later op.

Gewrichtsklachten verlichten bij psoriasis

Ook bij gewrichtsklachten kan arganolie verlichting brengen. Om de behandeling van deze psoriasisgerelateerde klachten te ondersteunen, kan dit natuurlijk product ook dienst doen als massageolie. Een massage met arganolie brengt verlichting bij gewrichtsklachten door psoriasis.

Hoe arganolie gebruiken bij massage?

  1. Pomp 3 of 4 keer wat olie op
  2. Wrijf de olie warmen in je handen
  3. Wrijf de olie goed in de huid in, door middel van cirkelvormige bewegingen.
  4. Laat de olie in je huid dringen alvorens je terug aan te kleden.