Astaxanthine voedingssupplement

Astaxanthine roodalg voedingssupplement antioxidant

Astaxanthine, een antioxidant met talrijke toepassingen

Astaxanthine wordt als pigment gebruikt om bereide zalm zijn rozen kleur te geven. Tegelijkertijd is deze kleurstof een krachtige natuurlijke antioxidant. De werking van deze krachtige carotenoïde werd in tal van wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Deze stof stopt de schadelijke invloed van vrije radicalen. Dit geldt voor organen zoals onze huid, ogen, hersenen, testikels en spieren. We kunnen wel degelijk spreken over een middel dat op een natuurlijke manier het verouderingsproces tegengaat. Bijkomend bestaan er steeds meer aanwijzingen dat deze stof anti-inflammatoir werkt. De alg Haemotacoccus pluvialis (bloedregenalg in het Nederlands) is een natuurlijke bron van astaxanthine. Natuurlijke bronnen geven altijd de beste resultaten (1) (2) (3).

Astaxanthine Mannavital

Zelf zijn we heel tevreden van het voedingssupplement Astaxanthine van het merk Mannavital. De voedingssupplementen zijn van hoge kwaliteit en de bepaling van de dosissen is grotendeels bepaald aan de hand van reeds uitgevoerde wetenschappelijke studies. Daarom raad ik het merk Mannavital aan voor de aankoop van uw voedingssupplementen.

Om de huid te beschermen

Astaxanthine beschermt onze huid tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Middelen zoals betacaroteen doen dat ook, maar astaxanthine doet het beter. Dit natuurmiddel beschermt het collageenweefsel en remt de werking van enzymen die schade aanrichten aan het collageen en de elastine in ons lichaam vernietigen. Bovendien beschermt astaxanthine de huid tegen zonnebrand, veroudering en tegen zonneallergie. Het middel zorgt ervoor dat we minder rimpels krijgen en dat onze huid strak blijft. De huid blijft gehydrateerd en elastisch. Bijkomend vormt het een goede preventie tegen ouderdomsvlekken en donkere wallen onder de ogen.

Astaxanthine tegen veroudering

Bètacaroteen, luteïne, lycopeen en vitamine E zijn bekende antioxidanten, maar astaxanthine is vele malen sterker. Dit middel dringt zonder problemen door de bloed-hersenbarrière en de bloed-netvliesbarrière. Bovendien is dit middel veilig én het zorgt ervoor dat de masterantitoxidanten catalase, glutathion en superoxide dismutase minder vlug uitgeput raken. Astaxanthine beschermt ons tegen de nefaste inwerking van vrije radicalen op ons lichaam. Zodoende kan dit middel ingezet worden tegen verouderingsverschijnselen. Hierbij gaat het niet alleen om het behouden van onze schoonheidsidealen, maar ook over het vertragen van het verlopen van degeneratieve ouderdomsaandoeningen.

Goed blijven zien: de ogen

Een goed zicht hebben, is erg belangrijk. Astaxanthine beschermt de ogen en meer bepaald de fotoreceptorcellen. Zo kunnen we schade door UV-stralen en door ontstekingen vermijden. De doorbloeding van het oog en het netvlies verbetert. Dit is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Deze eigenschap zorgt ervoor dat we de volgende kwalen kunnen vermijden of trager kunnen laten verlopen: vermoeide en overbelaste ogen door te lang voor de pc te zitten, wazig en dubbel zien, moeilijk focussen, brandende ogen, droge ogen en voorhoofdshoofdpijn. Vooral bij ouderdomsaandoeningen zoals maculaire degeneratie (leeftijdsgebonden afname gezichtsvermogen) en bij verziendheid op oudere leeftijd zien we positieve resultaten.

Ondersteunen van de mannelijke vruchtbaarheid

De vruchtbaarheid van de westerse man daalt in het algemeen. Dit komt vooral door beschadiging van het sperma door oxidatie. Zware metalen, onkruidverdelgers en lichaamsvreemd oestrogeen zijn hier de oorzaak van. Astaxanthine is een antioxidant. Zodoende verbetert deze stof de kwaliteit van het sperma. Zo verbetert ook de vruchtbaarheid en de kans op bevruchting. Het omzetten van testosteron naar dihydrotestosteron wordt door dit middel tegengegaan. Dit is van nut bij een goedaardige vergroting van de prostaat.

Een heldere, positieve geest behouden

Astaxanthine is in staat om goed door de bloed-hersenbarrière te dringen. Het middel beschermt zenuwcellen tegen aftakeling en zuurstoftekort. Ons geheugen wordt beter. Dit geldt ook voor onze focus en voor de snelheid van onze reacties. We kunnen langer onze aandacht ergens bij houden. Ook het verwerken van informatie verbetert. Dit is belangrijk voor senioren. Zo kunnen Alzheimer, andere vormen van dementie en neurodegeneratieve stoornissen zoals Parkinson tegengegaan worden. Dit geldt ook voor beroertes. Astaxanthine geeft ook bescherming bij depressies en neerslachtige gevoelens.

Optimaal prestatievermogen met astaxanthine

Astaxanthine heeft een bijzondere moleculaire structuur. Het beschermt membranen zowel intern als extern tegen schadelijke oxidatie. Dit is vooral positief voor de mitochondriën. Dat zijn de organellen of celorganen waar de menselijke energieproductie plaatsvindt. Zo kan het aanmaken van vrije radicalen bij deze productie aan banden worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat onze spieren minder zullen ontsteken na zware inspanningen. Ook zullen onze spieren minder moe aanvoelen. Ze zullen beter herstellen. Dit is gunstig. Onze sportprestaties verbeteren en ons uithoudingsvermogen gaat erop vooruit. Je kunt bepaalde oefeningen zoals kniebuigingen langer uithouden en je spieren worden sterker. Dit is zeker het geval voor wielrenners en fietsers.

Andere positieve gevolgen:

  • Astaxanthine verkleint je kans op een maagzweer door de Helicobacter pylori af te remmen. Deze bacterie veroorzaakt maagzweren. Ook ontstekingen in andere delen van onze spijsvertering verminderen. Zo hebben we minder last van reflux, maagzuur en darmontstekingen.
  • Astaxanthine zorgt voor een hoger gehalte aan HDL-cholesterol. Het verlaagt de triglyceriden en gaat de oxidatie van het slechte LDL-cholesterol tegen. Zo voorkomt het aderverkalking en werkt het tegen hoge bloeddruk.
  • Astaxanthine verhindert het ontstaan van ontstekingen. Zo is het nuttig in geval van artrose, artritis, carpaal tunnel syndroom en een tenniselleboog
  • Astaxanthine helpt vooral blaas- en darmkanker te voorkomen.
  • Astaxanthine helpt voorkomt niet alcoholische leververvetting, ook wel aangeduid als NASH.

Bronnen:

(1) Astaxanthine in de gezondheid, reparatie en ziekte van de huid: een uitgebreid overzicht

(2) Beschermende effecten van astaxanthine op de huid: recent wetenschappelijk bewijs, mogelijke mechanismen en mogelijke indicaties

(3) Microalgen als potentieel ontstekingsremmend natuurproduct tegen inflammatoire huidziekten bij de mens


Astaxanthine MannaVital voedingssupplement dat wij verkopen: