8,39

AVOCADO OLIE 100 ml – Ladrôme

Avocado olie is een veel gebruikte olie door mensen met psoriasis.

Dankzij het uitzonderlijke gehalte aan onverzeepbare bestanddelen (fytosterolen), is avocado-olie heel geschikt om de fijnste (hals) of de droogste (ellebogen, hielen…) delen van de huid soepeler te maken en te hydrateren. Omdat deze olie zeer gemakkelijk wordt opgenomen door de opperhuid, bevordert ze ook de elasticiteit ervan. Avocado olie is rijk aan vitamine A, D en E en wordt traditioneel gebruikt voor zijn hydraterende en weldoende werking voor de droge en zeer droge huid omdat zij de hydrolipidenlaag van de opperhuid vormt en opnieuw in evenwicht brengt.

– Zachte massages van of lokale aanwending op de huid of op de punten van de haren.

– Verstevigend masker voor droge en beschadigde haren: 1/2 h laten inwerken vooraleer te wassen met shampoo.

– Neutrale draagolie voor de verdunning van de essentiële oliën van ladrôme.

Ingredienten

Persea gratissima oil*, Tocopherol
*biologisch

Advies van ladrôme

Huidverzorging om striemen te voorkomen: Verdun 2 druppels essentiële olie van bourbon geranium (Pelargonium x asperum cv bourbon) in 15 ml avocado-olie (een soeplepel). Breng ‘s morgens en ‘s avonds het mengsel overvloedig aan op de te behandelen huidzones.

Opmerkingen

Bewaren op kamertemperatuur (20°C – 25°C) afgeschermd van lucht en licht.
Natuurlijke stollingsverschijnselen kunnen optreden bij een temperatuur lager dan 10°C.

Soepelmakend, hydrateert. Gedeshydrateerde, fijne, droge huid.

Voordelen van avocado olie

In de literatuur vind ik heel wat voordelen van avocado olie

  1. Hydrateert en voedt
  2. Verlicht ontstekingen door psoriasis en eczeem
  3. Ontstekingsremmend effect
  4. Versnelt wondgenezing
  5. Behandeling bij zon verbrande huid
  6. Vermindert tekenen van veroudering
  7. Verbetert de gezondheid van de nagels
  8. Verbetert de gezondheid van de hoofdhuid

Bronnen:

Vitamin B12 Cream Containing Avocado Oil in the Therapy of Plaque Psoriasis

Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils

Opgelet. De verzorgingsproducten zijn van niet medische aard en dienen niet ter behandeling!

 

Op voorraad

Beschrijving

Hoe gebruik je avocado-olie bij psoriasis?

Avocado-olie verzacht een geïrriteerde huid over het hele lichaam. Deze natuurlijke olie werkt antibacterieel en voedend. Zo kun je deze huid ondersteunend gebruiken om ze gezond, sterk en levendig te houden. Je huid gaat na verloop van tijd meer stralen zonder dat ze er vet uitziet of zo aanvoelt. Verder ziet de huid er egaler uit en verzacht ze op die manier symptomen van huidaandoeningen zoals psoriasis. Je ondervindt na een tijdje deze olie te hebben gebruikt dat lijnen op je huid ten gevolge van droogte worden verzacht.

Rijk aan vitamines

Avocado-olie bevat vitamine D en E alsook antioxidanten. Daarnaast vind je er ook polyfenolen, lecithine, eiwitten, kalium en sterolen in terug. Dit zijn allemaal voedende bestanddelen die beschermend werken. Sterolen verzachten bovendien onaangename irritaties zoals jeuk. De natuurlijke barrière die de huid vormt, wordt er door ondersteund.  Dit product kun je gemakkelijk aanbrengen op je huid.

Gebruik van avocado-olie

Je gebruikt het best koudgeperste olie.

Uitwendig

Deze olie gebruik je het liefst ‘s avonds, voor je gaat slapen. Avocado-olie breng je rechtstreeks op je huid aan. Als je dit product nog niet eerder hebt gebruikt, probeer je het best eerst op een klein plekje uit. Zo weet je of je de olie goed verdraagt en er niet allergisch op reageert. Je kunt hierna de behandelde lichaamsdelen voorzien van katoenen kleding. Zo kan de olie gedurende de nacht blijven inwerken.

Inwendig

Het is een goed idee om aan je dagelijkse maaltijd een eetlepel avocado-olie toe te voegen.

Avocado-olie bij psoriasis

Deze olie verlicht je klachten wanneer deze zeer droog en schilferig is en er gebarsten uitziet. Je kunt ze ook gebruiken bij kloven en wanneer de huid de neiging vertoont om te verhoornen. Deze symptomen vind je o.a. terug bij psoriasis. Vanwege haar eigenschappen kan avocado-olie specifieke psoriasisklachten verlichten. Zo gaan littekens na verloop van tijd verzachten. Deze olie beschermt eveneens beschermend. Het is wel niet zo dat het gebruik van dit product een reguliere behandeling van psoriasis kan vervangen. Je kunt deze olie wel ondersteunend gebruiken om de irritatie van je huid te verlichten, de herstelling van de huid te ondersteunen en als aanvullend middel bij wondverzorging. Zo helpt avocado-olie om de symptomen te verlichten. Voor de behandeling van eventuele onderliggende oorzaken is het sowieso nodig om een arts of dermatoloog te raadplegen.

Geef een antwoord