Hoe gebruik je baobabolie bij psoriasis?

Baobabolie maakt je huid soepel en zachter. Deze zachte olie is viskeus van aard. Wie lijdt aan psoriasis heeft vaak last van een gevoelige, droge, jeukende en beschadigde huid die er getekend uitziet. Baobabolie verlicht dit soort van symptomen. Ook bij droog, pluizig en door psoriasis beschadigd haar kan baobabolie verlichting brengen. Dit product verzacht klachten, beschermt en voedt de huid. Baobabolie is een antioxidant en verlicht ontstekingsklachten zoals bij psoriasis.

Dit product bevat zowel verzadigde als enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze olie bevat de vitamines E en K. Dit zijn vitamines die ondersteunend werken, maar geenszins medicatie vervangen. Omwille van haar eigenschappen kan baobabolie olie de klachten van psoriasis verlichten.

Wie aan psoriasis lijdt, doet er goed aan om altijd de raadgevingen van een behandelend geneesheer of specialist op te volgen en ander hulpmiddelen enkel te gebruiken om symptomen te verlichten of om een bestaande behandeling te ondersteunen.

Baobabolie voor de huid.

Baobabolie verlicht een aantal klachten die kenmerkend zijn voor psoriasis. We denken hierbij aan een rode gezwollen huid. Andere symptomen die hierbij gepaard gaan zijn jeuk en pijn. Baobabolie kan deze veelvoorkomende klachten verlichten.

Deze olie kan ook gebruikt worden bij meer algemene klachten zoals littekens en een verouderde huid. Fijne lijntje en rimpels horen daar ook bij. Bijkomend is het ook meegenomen dat je huid er zachter en gladder van gaat aanvoelen.

Hoe baobabolie gebruiken?

Baobabolie wordt altijd uitwendig gebruikt. Je kunt dit product op zichzelf gebruiken of mengen met andere huidverzorgingsproducten.

Om de huid van je gezicht voldoende te hydrateren kun je deze olie rond je ogen, mond en wangen gebruiken. Je kunt baobabolie het best in de huid masseren. De beschermlaag zorgt er voor dat de huid langer gehydrateerd blijft.

Haar:

Baobabolie gebruiken om je beschadigd haar te laten recupereren: dit doe je door enkele druppels olie te mengen met de conditioner die je normaal gebruikt wanneer je je haar wast.

Huid:

Je kunt baobabolie gebruiken als om de huid gehydrateerd te houden. Voor je dit doet, bevochtig je eerst je handen met wat water. Dan druppel je een kleine hoeveelheid olie op je natte handen en vervolgens kun je de olie op je huid wrijven.

Wat je ook kunt doen is enkele druppeltjes baobabolie aan badproducten (olie of schuim) toevoegen. Dit maakt je huid zachter en brengt ook vocht in de huid. Deze olie houdt de huid soepel.

Belangrijk om te weten is dat deze olie goed door de huid wordt opgenomen. Na gebruik blijft er een soort film op je huid achter. Deze is echter niet vet en zorgt ervoor dat je huid minder droog aanvoelt en er glanzend uitziet.

Geef een antwoord