16,34

CALOPHYLLUM (Tamanu) olie 100 ml – Ladrôme

Tamanu olie kalmeert, herstelt geïrriteerde, rode huid. Calophyllumolie is gereputeerd om haar kalmerende, voedende en regenererende werking op de beschadigde huid. Ze wordt in het bijzonder aangeraden voor de lokale esthetische verzorging van de probleemhuid in het geval van roodheid, kloofjes, adertjes en couperose,… Ze wordt ook aangeraden om de circulatie te ondersteunen, zoals bij een gevoel van zware benen.

Naast het antioxiderende effect, meldt een wetenschappelijke studie dat onder verschillende oliën Calophyllum inophyllumwas de enige die ook een goed vermogen bezat om UV-licht te absorberen binnen een significant absorptiespectrum van 260 tot 400 nm. In feite werd aangetoond dat 85% van de DNA-schade veroorzaakt door UV-straling geremd werd met 1% Calophyllum-olie. Wat maakt dat deze olie geschikt is voor dagcrèmes met lage SPF. Van het calophyllolide-molecuul in Calophyllum inophyllum- olie is gemeld dat het een ontstekingsremmende werking heeft? Tamanu-olie bevordert de wondgenezing in keratinocytcellen (HaCaT) en ook in fibroblastcellen (HMDF). Vanwege zijn eigenschappen en voordelen is tamanu-olie opgenomen in verschillende cosmetische formuleringen als een actief ingrediënt, zoals voor huidregeneratie, bescherming na de zon, kalmerende en irriterende kalmerende, rimpel- en striae-preventie (Hostettmann, 2011). Hierdoor komt ook deze olie in aanmerking bij gebruik van de psoriasishuid. 

Opgelet!
Het is normaal dat deze olie over een vrij dikke consistentie bezit. In bepaalde gevallen zal het nodig zijn uw flesje op basis van bain-marie te verwarmen zodat de olie vloeibaar wordt.

Tamanu olie wordt door mensen met psoriasis gebruikt.

Massages van of lokale aanwending op het lichaam: bij een gevoelige huid bij voorkeur alleen te gebruiken in een mengsel (10% tot 20% in een andere plantaardige olie van ladrôme zoals zoete amandelolie).

– Neutrale draagolie voor de verdunning van de essentiële oliën van Ladrôme.

– Slagader- en aderregenerator

Ingrediënten tamanu olie

Calophyllum inophyllum, afkomstig van biologsiche landbouw.

Advies van ladrôme

Huidverzorging bij couperose

Reinig het gelaat met een zacht product en breng er, zonder het gelaat te laten drogen, strobloemwater (hydrolaat) op aan. Voeg 2 druppels calophyllumolie (50%) bij 2 druppels macadamiaolie (50%) in de handpalm en breng dit mengsel aan op het gelaat.

Bronnen:

Tamanu oil and skin active properties: from traditional to modern cosmetic uses

The Wound Healing and Antibacterial Activity of Five Ethnomedical Calophyllum inophyllum Oils: An Alternative Therapeutic Strategy to Treat Infected Wounds

Opgelet. De verzorgingsproducten zijn van niet medische aard en dienen niet ter behandeling!

Op voorraad

Beschrijving

Hoe gebruik je tamanuolie bij psoriasis?

Eigenschappen van tamanuolie:

Tamanuolie is bevat natuurlijke antioxidanten en werkt antimicrobieel. Deze olie werkt ontstekingsremmend. Een van de bestanddelen is calophyllolide. Deze stof verzacht de gevolgen van een ontsteking. Een andere naam voor tamanuolie luidt trouwens calophyllumolie. Deze olie kan klachten verzachten in geval van kleine verwondingen, huidaandoeningen, gezwollen huid en ontstekingen. Verder bevat dit product natuurlijke olie- en linoleenvetzuren. Deze bestanddelen werken vochtinbrengend en hebben een verzachtende uitwerking op de huid. Bovendien maakt deze olie de huid niet vet nadat ze aangebracht is. Je hebt er slechts enkele druppels van nodig bij dagelijks gebruik.

Uitwendige toepassingen van tamanuolie

  • Symptomen van pijn verlichten
  • Verzachten van de huid, en bevordert een natuurlijke glans, zonder vette huid = ondersteunt de normale functies van de huid
  • Verlichten van roodheid, kleine verwondingen en diverse vormen van huiduitslag

Algemeen wordt tamanuolie gebruikt bij diverse huidproblemen. Deze olie wordt vaak aangewend bij kloven, eczema en psoriasis.

Gebruik tamanuolie bij psoriasis

Tamanuolie beschikt over diverse eigenschappen die de ontsteking die gepaard gaat met psoriasis kan verlichten. Zodoende is het mogelijk om de hinderlijke symptomen van deze aandoening te beheersen en een bestaande medische behandeling te ondersteunen. Er bestaan echter nog geen menselijke studies die dit bevestigen. In 2017 werd de ontstekingsremmende eigenschap onderzocht en bewezen bij muizen. Deze studie is echter te kleinschalig om definitieve wetenschappelijke conclusies te trekken. Er bestaat niet zoiets als een officiële handleiding om tamanuolie te gebruiken bij psoriasis. Zoals bij andere essentiële oliën het geval is, is het belangrijk om de olie te mengen met een andere die daarbij dienst doet als een ondersteunende olie. Wat je wel kunt doen, is verzorgingsproducten kopen die al tamanuolie bevatten.

Huidcrèmes met tamanuolie

Indien je geen tamanuolie kunt kopen, kun je huidcrèmes gebruiken die deze olie bevatten. Volg daarbij altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking! Dit geldt trouwens ook als je de olie in haar pure vorm gebruikt. Bij eventuele bijwerkingen doe je er goed aan het product niet meer te gebruiken.

Heeft tamanuolie gekende bijwerkingen?

Omdat er nog maar weinig onderzoek gedaan is naar tamanuolie, is er weinig bekend. Wat we wel weten is dat in bepaalde gevallen symptomen zoals ontsteking kunnen verergeren. Uiteraard gebruik je het product dan niet verder. We kunnen je nog enkele andere algemene richtlijnen meegeven. Deze gelden trouwens niet alleen voor tamanu, maar ook voor andere essentiële oliën. Gebruik dit product niet:

  • Tijdens de zwangerschap
  • Wanneer je borstvoeding geeft
  • Wanneer je lijdt aan onderliggende aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Bij baby’s, zuigelingen en jonge kinderen.

Waarom tamanuolie gebruiken bij psoriasis?

We beschreven hierboven enkele mogelijke bijwerkingen. Deze kunnen je ervan weerhouden om tamanuolie te gebruiken. Toch kan deze olie nuttig zijn bij psoriasis. Dit product kan je symptomen verzachten en op die manier je levenskwaliteit zeker verbeteren.