Hoe gebruik je kokosolie bij psoriasis?

Wie aan psoriasis lijdt doen er goed aan om de huid goed te verzorgen. Om dit te doen kun je verschillende middelen gebruiken. Kokosolie is zo’n middel dat we in dit artikel bespreken. Veel mensen die psoriasis hebben gebruiken al kokosolie. Uiteraard wil je meer weten over dit product voor je het gaat gebruiken. Hoe kan kokosolie je helpen om de specifieke psoriasisklachten te verlichten? Je leest er hieronder meer over.

Kokosolie bij psoriasis

Kokosolie wordt dikwijls gebruikt als supplement of als ondersteunend middel om gezond te blijven. We kennen deze olie als voedingsmiddel of als ingrediënt in tal van gerechten, maar deze olie kan ook uitwendig gebruikt worden als middel om je huid mee te verzorgen. Dit is dus een veelzijdig middel dat op diverse manieren kan worden gebruikt.

Kokosolie kan wel degelijk klachten bij psoriasis verzachten. De reden hiervoor is dat deze olie een aantal zuren bevat. Laurinezuur is een belangrijk bestanddeel van deze olie. Dit zuur is rijk aan antioxidanten. Bijkomend ondersteunt dit zuur behandelingen van schimmeldodende of bacteriedodende aard.

Deze olie is zeker van nut als ondersteuning van een reguliere behandeling van psoriasis. Kokosolie trekt in de huid in en laat een beschermlaagje op de huid achter. Dat is meteen ook de reden waarom deze olie ondersteunend werkt bij psoriasis. Deze olie kan een geïrriteerde opgezette huid verzachten en gehydrateerd houden. Kokosolie wordt trouwens eerder gebruikt bij de dikkere psoriasisplekken.

Zalven op basis van kokosolie

Kokosolie wordt niet alleen op zichzelf gebruikt om de klachten van psoriasis te verzachten. Deze olie kan je ook gebruiken als basis van zalf waarin andere werkzame stoffen zijn verwerkt. Een voorbeeld hiervan is een zalf die bepaalde zuren en teer bevat die soms wel eens aangewend worden als middel bij psoriasis. Kokosolie is zeer goed geschikt om deze beide producten met elkaar te mengen. Bijkomend wordt kokosolie zeer diep in de huid opgenomen. Zo kan deze olie werkzame bestanddelen vervoeren naar plaatsen in de huid waar andere crèmes en oliesoorten niet bij kunnen.

Waarvoor gebruik je zalf op basis van kokosolie?

Wie lijdt aan psoriasis ter hoogte van de haarlijn of op de hoofdhuid kan de klachten hiervan verlichten door een zalf op basis van kokosolie te gebruiken.

Hoe gebruik je zalf op basis van kokosolie?      

Zalf op basis van kokosolie gebruik je het best ’s avonds voor je naar bed gaat. Je brengt de zalf aan op de plek waar je last hebt van psoriasis. Dit doe je door de zalf zo goed als mogelijk in te wrijven. Nadien zet je een badmuts op. Zo bescherm je je bedovertrek en lakens. Tegelijk kan de zalf, gedurende de nacht, beter intrekken. ’s Morgens was je de zalf uit je haar. Overdag kies je voor een praktischer alternatief zoals een regulier verzorgingsproduct.

Weinig bijwerkingen!

De menselijke huid bevat van nature ook olie. Kokosolie lijkt heel erg op deze substantie. Dit zorgt ervoor dat je geen bijwerkingen ondervindt van kokosolie als verzorgingsproduct.

Geef een antwoord