Biotta-sappen: goed voor de gezondheid

Biotta sappen zuur base evenwicht

Waarom biotta-sappen nuttigen? Eerst en vooral passen de biotta-sappen perfect in het zuur-base dieet.

Zuur base dieet en psoriasis

Wanneer we te maken hebben met psoriasis is het dus voedingsgewijs sterk aan te raden regelmatig groetensappen en soms ook fruitsappen te nuttigen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste sappen die je dagelijks kan gebruiken in je voeding.

Rauwe en geneeskrachtige sappen: Biotta sappen

Het is echter niet zo belangrijk hoe de wetenschap de werkzame factor verklaart, veel belangrijker is het feit dat genoemde sappen werkelijk een verbetering tot stand kunnen brengen en zo de normale lichaamsfuncties kunnen herstellen. De wetenschappelijke onderzoekingen bevestigen vaak slechts de in tientallen jaren opgedane ervaringen. Dit is tegenwoordig wel wat eenvoudiger, want nu bevestigt ook de wetenschap de schitterende werking van rauwe sappen en rauwe groenten. Het is een feit dat met aardappel- en koolsap zowel maag- als darmzweren kunnen worden aangepakt.

Nog interessanter misschien is de ervaring die ik met rauw aardappel-, wortel- en koolsap (onder andere van witte kool) bij reuma en jicht, ja zelfs bij ernstige vormen van jicht, heb opgedaan. Wanneer men naast de genoemde sappen natuurlijke voedingsmiddelen gebruikt, Kunnen de symptomen van jicht aanzienlijk verminderd worden. Vergeet dit dat een groot deel van de klachtenvermindering te maken heeft met het verzuurd lichaam weer in zijn normale toestand te herstellen. Dat kan men in feite bijna alleen grondig doen wanneer men minstens 70% van zijn dieet voorziet van groenten welke basisch vormend zijn, en de andere 30% kan bestaan uit eerder neutraal of licht zuurvormende voedingsmiddelen.

Biotta-selderijsap

Dit vertoont een uitgesproken base-overschot en bevordert sterk de uitscheiding. Biotta-selderijsap wordt aanbevolen bij alle stoornissen die zijn veroorzaakt door afzetting van slakken en gifstoffen, zoals bij reumatische en arthritische klachten. Biotta-selderijsap reguleert de waterhuishouding en verhoogt de vitaliteit bij oudere mensen.

Biotta-bietesap

Dit sap bevat als werkzame stof betaïne. Het stimuleert de functie van de levercellen, en werkt beschermend bij stoornissen van de lever en de galwegen. Honderd gram bietensap bevat vijf milligram ijzer, alsook talrijke spoorelementen, die vermoedelijk de opname van ijzer in het bloed bevorderen, ten gezond lichaam heeft vooral in de twee eerste levensjaren, in de puberteit, tijdens de zwangerschap, het zogen en in de overgangsjaren een sterke behoefte aan ijzer. In deze levensperioden kan Biotta-bietesap bijzonder worden aanbevolen. Bleke kinderen zouden elke dag vóór het eten een glas bietensap kunnen drinken.

Biotta-tomatensap

Dit sap is aan te bevelen om oververmoeidheid en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Biotta-tomatensap verfrist en reinigt het lichaam en neemt de vaak onaangename lijflucht weg. Mensen met psoriasis kunnen tomatensappen beter mijden. Tomaten zijn afkomstig van de familie van de Nachtschade en kunnen in het lichaam een histamine reactie uitlokken welke op zijn beurt een psoriasis opflakkering kunnen triggeren.

Biotta-wortelsap

De vluchtige oliën van wortelen werken op de slijmvliezen in en verhogen de bloedcirculatie in het maag-, darmweefsel. Biotta-wortelsap helpt bij obstipatie en diarree door zijn nivellerende werking; bij kleuters doet het sap meestal de gevreesde maag- en darmcatarre in korte tijd verdwijnen; bovendien kan het wormen verdrijven. Vele andere klachten zoals hoofdpijn, eczeem en een onzuivere huid, kunnen met de spijsvertering verband houden en met behulp van wortelsap worden verminderd.

Dames waarderen Biotta-wortelsap als een natuurlijk ideaal slankheids- en schoonheidsmiddel. Het heeft een weldadige uitwerking bij het herstel van de gezondheid na operaties en ernstige ziekte, bij verkoudheid en bij ziekten die met koorts gepaard gaan. Dank zij het hoge gehalte aan caroteen (provitamine A) verbetert wortelsap het gezichtsvermogen en bevordert het de vorming van staafjesrood (rodopsine), waarvan een tekort nachtblindheid veroorzaakt.

Biotta-aardappelsap

In tegenstelling tot de overige Biotta-sappen, die behalve als geneesmiddel ook heel goed als aperitief kunnen worden gebruikt, is Biotta-aardappelsap een uitgesproken voedingsmiddel, in het bijzonder bij maagzweren. Broccol- en kolensap werkt iets beter bij maagzweren dan aardappelsap.

De biotta-groentesappen zijn door lacto-fermentatie veredeld en hebben daardoor een stimulerende en neutraliserende uitwerking op de van levensbelang zijnde darmflora.

Gefermenteerde producten

Vergeet niet dat gefermenteerde groenten en fruit vaak meer voedingswaarde bezitten dan de niet gefermenteerde versies.

Conclusie

Nog maar weinig mensen gebruiken biotta sappen. De informatie wordt minder en minder op de kinderen overgedragen zodat deze heilzame sappen vergeten worden. Het is nochtans een fantastisch alternatief wanneer je er toch niet in slaagt om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te brengen.  Wel heeft er zich een nieuwe intrede gemaakt, nl. de smoothie-cultuur. Toch is het voor de werking van de darmen niet altijd goed om fruit en groenten te mengen. Dat wordt gedaan om de wrange smaak van groeten te verbergen. Smoothies zijn dus niet altijd een goed alternatief op de darmwerking. Dit heeft met het gistingsproces te maken dat veroorzaakt wordt door het fruit dat in een smoothie aanwezig is. 

Wanneer er veel fruit in de smoothie verwerkt zit, krijg je dus ook heel veel suiker binnen. Op lange termijn is het niet aan te raden zoveel fruitsap te drinken.

Slaag je er toch in op een lekkere en gezonde manier een groente smoothie te bereiden, dan kan dit zeker grotendeels de biotta sappen vervangen. Let wel op. Het voordeel bij smoothies is natuurlijk dat je ook de belangrijke vezels binnenkrijgt welke de darmperistaltiek ten goede komt.

Gebruik geen geraffineerde witte suiker. Gebruik honing of stevia wil je de smoothie wat zoeter maken. Gebruik minstens 80% groenten. Was alles goed af voor je het in een blender smijt.