Bruin worden, de zon en de inwerking van licht

bruinen

Licht en zon voor het lichaam

Door een bepaalde golflengte (licht) van de zonnestralen, die in de bergen of aan zee het meest krachtig zijn, wordt tyrosine omgezet in een bruine kleurstof. Dit pigment, dat de huid zo fraai bruin kleurt, is enerzijds een beschermende stof tegen verbranding, maar anderzijds ook een prikkel voor de vorming van antilichamen tegen een groot aantal infectieziekten, met name tegen tuberculose en andere aandoeningen van de ademhalingswegen. Denken we daarbij aan het positief effect van de zon op psoriasis.

>>>>> Lees artikel: Wat is psoriasis?

Werking van licht op lichaam

Wij zijn helaas nog veel te weinig op de hoogte van de betekenis van het zonlicht voor onze gezondheid. Wij zouden er toch achter moeten kunnen komen, hoe de zonnestralen bij een juiste dosering van invloed kunnen zijn op onze gezondheid. Rachitis (Engelse ziekte) en scrofulose (klierziekte) zouden niet bestaan, als onze kleuters naast een kalkrijke, natuurlijke voeding, meer met lucht en zonlicht in aanraking zouden komen. Sommige mensen zouden niet weten dat ze de genetische drager zijn van de ziekte psoriasis! Door het ultraviolette licht in de zonnestralen wordt namelijk het zich in het lichaam bevindende ergosterine omgezet in vitamine D. Het is bekend dat voornamelijk een tekort aan kalk of calcium en vitamine D verantwoordelijk is voor rachitis, psoriasis en scrofulose.

Schoonheid en een goede gezondheid hangen in sterke mate af van de tonus en veerkracht van het lichaam. Door de inwerking van het zonlicht op ons lichaam worden de tonus en de veerkracht aanzienlijk verhoogd. We voelen ons gezonder en zien er beter en zelfs mooier uit dan voordien. Men heeft vastgesteld dat onze huid door de zon in veerkracht — we zouden kunnen zeggen: het voltage van het zenuwstelsel — toeneemt. We worden wat energieker. De huid is als het ware een antenne, die stralen opneemt en uitzendt. Daardoor kunnen bepaalde mensen een verfrissende uitwerking op ons hebben, terwijl anderen juist een tegenovergestelde invloed uitoefenen. Interessant is ook de waarneming dat de inwerking van de zonnestralen op de huid het prestatievermogen van de zintuigen verhoogt, zodat wij dan beter kunnen horen en zien.

Opgelet! Gebruik bij het zonnebaden altijd beschermende middelen zoals een zonnecrème met beschermende UV factor. Teveel aan zonlicht kan de huid schade en kanker veroorzaken.

Wil je meer weten? Bekijk dan het ebook: psoriasis stappenplan, vrij voor het leven. >>>>

 

Een reactie achterlaten