Darmproblemen en huidklachten

0,00

Beschrijving

Huidklachten zijn vervelend. Dat hoeven we aan al wie eraan lijdt, niet te vertellen. Soms brengen crèmes en middelen tegen allergieën zoals antihistaminica voldoende soelaas. Voor een efficiënte oplossing die niet alleen de symptomen aanpakt, maar ook de onderliggende oorzaak aanpakt, is het nodig om dieper in de materie te duiken. In dit e-boekje willen we alvast daar een aanzet toe geven!

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de dieperliggende oorzaak van veelvoorkomende huidklachten zoals jeuk, bultjes op de huid, eczema, allergische reacties, rosacea, acne en psoriasis te herleiden is naar spijsverteringsklachten en de werking van onze darmen (2). Dat is de reden waarom wij in dit e-boekje bijzondere aandacht schenken aan de werking van de menselijke spijsvertering (maag, dunne en dikke darm), het functioneren van onze darmen en het belang van een gezonde darmflora.

Heb jij last van chronische huidklachten waaronder psoriasis? Misschien komen deze tips dan handig van pas. Wij hopen dat je klachten op lange termijn wegblijven en dat niet alleen je huid, maar ook je algemene gezondheid erop vooruitgaat!

Onderzoek heeft uitgewezen dat er een verband is tussen het microbioom van onze darmen en de aandoening psoriasis (1)(2).
    Bronnen:
  1. Is psoriasis a bowel disease? Successful treatment with bile acids and bioflavonoids suggests it is. – P Haines Ely (2018)
  2. The role of gut microbiome in the pathogenesis of psoriasis and the therapeutic effects of probiotics. – Dalal I. Alesa et al. (2019)

Een reactie achterlaten