De ontwikkeling van Psoriasis

Wat is psoriasis

Welke mechanismen zijn verantwoordelijk voor psoriasis?

Ik kan uitleggen wat psoriasis is op een gemakkelijke of moeilijke manier. Ik leg het hier uit op een gemakkelijke manier. Wil men meer een uitgebreide uitleg, lees dan wetenschappelijke artikels zoals:

Psoriasis Pathogenesis and Treatment

Psoriasis: epidemiology, clinical features, and quality of life

Psoriasis is het ontstaan van rode en schilferige plaques die bloeden, jeuken en kunnen barsten.  De huid van een psoriasispatiënt rijpt veel sneller dan een persoon met normale huid. In slechts 3 tot 4 dagen verplaatst de nieuwe huid zich naar het oppervlakte waar het dikke dorde letsels veroorzaakt. Bij een normale huid gebeurt dit slechts in ongeveer 30 dagen waarna ze loskomen en afvallen.

wat is psoriasis

De onderliggende oorzaak is een immuunreactie van de lymfocyten (afweercellen) tegen het eigen weefsel of beter gezegd de huidcellen. Hierdoor produceren ze een stof waardoor de huidcellen (keratinocyten) sneller gaan delen. We kunnen in dit geval spreken over een auto-immuunziekte.

Deze ziekte kan optreden bij kinderen en volwassenen en is genetisch bepaald. Psoriasis is dus niet besmettelijk.  Psoriasis heeft een invloed op het zelfbeeld van de patiënt en voelen zich vaak alleen of uitgesloten. De aandoening heeft grote gevolgen op hun sociale relaties, dagelijkse bezigheden en op de emotionele en lichamelijke toestand.  

Hoe evalueert Psoriasis zich verder?

Dat kan nooit op voorhand voorspeld worden. Er kunnen momenten zijn van opstoten (rode vlekken) en er kunnen ook periodes van langdurige remissie zijn. Ook kan je na verloop van tijd een invloed van psoriasis ondervinden op het darmstelsel en gewrichten.

De oorzaak van psoriasis ligt dikwijls diep verborgen in de reacties die het immuunsysteem activeren: wonde (valpartij, snede, zonnebrand), darmklachten, stress, roken, medicatie, alcohol, tomaten, verzuurd lichaam, ontsteking, ziekte etc.. Vind jouw trigger en kom er achter hoe jij vrij kan worden van psoriasis.

Kan je psoriasis genezen?

psoriasis is een genetische aandoening
Psoriasis is genetisch bepaald

Aangezien dat we te maken hebben met een genetische aandoening is het vrijwel onmogelijk psoriasis te genezen. Wel kan je de opstoot van Psoriasis sterk verminderen en bijna onzichtbaar maken waardoor het psychologisch effect van de ziekte sterk onder controle kan gehouden worden en dus de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk kan verhoogd worden.

Mensen met psoriasis lijden vaak onder de blik van anderen. Steun van de omgeving in het dagelijkse leven van een psoriasispatiënt, is van essentieel belang.

Het is namelijk niet zo dat je maar moet leren leven met psoriasis; het is belangrijk om te weten dat er ook een natuurlijke oplossing tegen is die véél eenvoudiger valt toe te passen als het alsmaar moeten in nemen van medicijnen of smeren van crèmes.

 

Vergeet niet, psoriasis is een aandoening dat zich uit door een opeenstapeling van toxische stoffen die niet uit het lichaam snel genoeg kunnen verwijderd worden. Het gebruik van uitwendige behandeling zonder de situatie inwendig aan te pakken, kan leiden dat psoriasis zich naar binnen keert.

Geef een reactie