De talgklieren

talgklieren

Onze huid is als levend leer en bezit in de talgklieren een automatische smeerinrichting, waardoor ze naar behoefte wordt ingevet. Een vetarme huid is zeer gevoelig. Er is dan veel meer kans op kouvatten, infecties en door stralingen veroorzaakte ziekten.

Bij het wassen met zeep wordt niet alleen het vuil verwijderd, maar ook talg opgelost. Er wordt dus iets van het huidvet afgenomen, waardoor de huid wat minder bescherming biedt. Het is daarom vooral in de winter wenselijk ons na het wassen met zeep, met een goede huidolie in te vetten. De ervaring heeft geleerd dat Johannesolie zowel voor de huid als voor de haarvaten en zenuwen die zich daarin bevinden de beste huidverzorgingsolie is die wij kennen. Toch kleeft er een nadeeltje aan: de olie is eigenlijk iets te vet. Het is daarom beter haar met een vluchtige plantaardige olie te vermengen, hetgeen de weldadige werking van Johannesolie alleen maar zal versterken. Dit mengsel is verwezenlijkt in de uitnemende Orange zalfolie. Deze olie is behalve als huidverzorgingsolie, ook heel geschikt als massage-olie, zodat ze eigenlijk in geen enkele badkamer zou mogen ontbreken.

Het kan voorkomen dat de talgklieren ziek zijn en onvoldoende werken. De huid wordt broos en gaat splijten. In zo’n geval is Crème Bioforce het aangewezen middel. Deze beproefde huidcrème bevat naast de wolvetbasis ook nog valkruid (Arnica montana), heelkruid (Sanicula officinalis) en andere geneeskrachtige kruiden die gunstig zijn gebleken voor de verzorging van de huid.

Crème Bioforce is ook een uitstekend middel tegen zonnebrand. De beschermende werking ervan komt het beste tot haar recht als u zich een dag voor het zonnebaden ermee invet.

Wil je meer weten? Bekijk dan het ebook: psoriasis stappenplan, vrij voor het leven. >>>>

 

Een reactie achterlaten