Essentiële oliën ondersteunend bij psoriasis

Essentiële oliën psoriasis

Het is algemeen geweten dat essentiële oliën verlichting kunnen bieden bij psoriasis en andere meer algemene jeukende huidaandoeningen. Sommige mensen gaan aan de slag met hun kennis van essentiële oliën om thuis zelf hulpmiddelen te bereiden. We begrijpen wel dat niet iedereen over voldoende achtergrond of middelen beschikt om hier zelf aan te beginnen. Wil jij ook essentiële oliën gebruiken om klachten zoals psoriasis en andere jeukende huidproblemen te verlichten? Lees dan zeker verder. In dit artikel vertellen we je wat meer over de producten van het merk Ladrôme. Dit merk staat voor kwaliteitsvolle producten die je klachten op een verantwoorde manier kunnen verlichten. Je hoeft zeker geen voorkennis te hebben m.b.t. essentiële oliën om van de voordelen hiervan te kunnen genieten. We zetten speciaal voor jou een selectie uit het gamma van Ladrôme in de kijker (1).

Voor de gebruiksaanwijzing kijkt u op op de achterkant van het product.

Bergamot (citrus aurantium bergamia bergamot fruit oil)

Van deze essentiële olie is geweten dat ze helpt om psoriasisklachten te verlichten. Let wel dat je dit product niet gebruikt als je zwanger bent. De wetenschappelijke naam luidt citrus aurantium var. Bergamia

Spijklavendel (Lavandula Spica)

Spijklavendel (lavendula latifolia) is een middel dat verlichting kan bieden bij psoriasis. Voor het bereiden van deze olie werden de bloeiende toppen van de plant gebruikt. Je gebruikt dit middel liefst niet tijdens de zwangerschap of bij jonge kinderen van minder dan 8 jaar.

Roomse kamille (Chamaemelum nobile)

Deze essentiële olie wordt aanbevolen bij zowel psoriasis als bij andere jeukende huidaandoeningen. De wetenschappelijke naam van de Roomse kamille luidt anthemis nobilis.

Echte salie (Salvia officinalis dalmation)

De essentiële olie van echte salie (salvia officinalis) – is een gekend middel dat verlichting biedt bij psoriasis. De hele plant is aromatisch. De biologisch actieve stoffen (etherische oliën, flavonoïden, looistoffen, vitamine P en PP) biedt ontstekingsremmende en antibacteriele werking.

Niaouli (Melaleuca Quinquenervia)

Melaleuca Quinquenervia CT Cineol of Melaleuca Viridiflora Bio.

Deze etherische olie van Ladrôme brengt verlichting bij zowel psoriasis als bij andere jeukende huidaandoeningen. Een oudere benaming voor niaouli is gomenol. Behalve voor huidaandoeningen is dit middel ook geschikt voor tal van andere lichamelijke problemen. Dit middel kan zowel op de huid aangebracht worden als oraal worden ingenomen.

Tijm ct linalol (Thymus zygis ct Linalol)

Deze essentiële olie wordt gebruikt om psoriasisklachten te verlichten. De wetenschappelijke naam van tijm luidt thymus zygis. Het chemotype (ct) linalol zorgt ervoor dat de tijmolie grotendeels over de eigenschappen van linalol beschikt. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat het overgrote deel van de proefpersonen verlichting van hun klachten ondervond.

Roosgeranium (Pelargonium roseum X asperum)

In de vorm van essentiële olie brengt roosgeranium verlichting bij psoriasis. Het water kan echter ook gebruikt worden bij het bereiden van gebak, in allerlei zoete gerechten of in drank, en verder bij de verzorging van kwetsbare huid, zoals bij psoriasis het geval is.


Bronnen:

(1) Aromatherapie – Dr. Geert Verhelst – Bio essentiële oliën