4,45

EUCALYPTUS CITRIODORA – CITROEN EUCALYPTUS 10 ml – Ladrôme

Door zijn kalmerende, ontstekingwerende werking van Citroen eucalyptus is deze essentiële olie geschikt als toevoeging in verzorgingsproducten bij psoriasis.

De citroeneucalyptus is een groenblijvende boom met een grijs gevlekte, gladde schors. Deze Eucalyptus kan wel tot 50 meter hoog worden. Deze boom verspreid een citroengeur waaraan hij zijn naam te danken heeft. Die geur is afkomstig van de olieklieren als het ware die de boom aan het einde van zijn scherpe bladeren heeft.

Therapeutische eigenschappen Citroen eucalyptus

Heel wat wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de citroen eucalyptus met het juiste chemotype: citronnellal, citronnellol heel wat therapeutische eigenschappen vertoond. De sterkste eigenschap van deze etherische olie, is dat het een sterk ontstekingsremmende werking heeft bij symptomen van gewrichtspijn, spieren en pezen maar pijn eveneens helpt verlichten. Om deze reden wordt de essentiële olie EUCALYPTUS CITRIODORA gebruikt bij artrose en artritis, peesontstekingen en zenuwpijnen, verrekkingen en verstuikingen en zelfs nier- en galstenen. Verder wordt de essentiële olie ingezet bij jeukende huidaandoeningen waaronder psoriasis en eczeem, Droge en doffe haren, huidallergieën, schimmelnagel en insectebeten. Zoals velen weten heeft citronella een muggenwerend effect. Soms wordt de etherische olie ook ingezet bij zenuwachtigheid en slapeloosheid.

Gebruikswijzen

Zoals we hierboven besproken hebben, kan Citroen eucalyptus ingezet worden bij jeukende huidaandoeningen. Hiervoor neem je wat basisolie  in de handpalm en voegt men er 5 druppels essentiële olie van citroeneucalyptus toe. Smeer de aangetaste zones in.

Om gewrichtspijnen te verlichten, worden volgende dosissen wel eens gebruikt: Hiervoor neem je wat basisolie  in de handpalm en voegt men er 5 druppels essentiële olie van citroeneucalyptus toe. Smeer de aangetaste zones in of breng het mengsel aan via een warm compress. Wanneer je de essentiële olie in het bad wil gebruiken, kan men 15 druppels olie oplossen in een emulgator en vervolgens aan het badwater toevoegen.

Tip van de aromatherapeut:

Gebruik naast 2 druppels essentiële olie van Citroen eucalyptus ook nog 2 druppels e.o. van Lavendin super, 1 druppel e.o. van Wintergreen. Voeg deze toe aan wat basisolie. Meng het geheel en smeer de olie lokaal in.

Oraal gebruik: 1 druppel verdunnen in een koffielepel honing, plantaardige olie of op een neutrale tablet, 2 maal per dag.

De dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Afgeraden bij kinderen jonger dan 8 jaar. Afgeraden bij zwangere en zogende vrouwen. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl.

 

Commercial Essential Oils as Potential Antimicrobials to Treat Skin Diseases

A Review of UK Patent Activity for Genetic Resources and associated Traditional Knowledge

Eucalyptus citriodora extract regulates cutaneous homeostasis including immune dysregulation and skin barrier dysfunction via the modulation of peroxisome proliferator-activated receptor-delta (PPAR-delata) pathway

Op voorraad

Beschrijving

EUCALYPTUS CITRIODORA – CITROEN EUCALYPTUS 10 ml – Ladrôme

Citroen eucalyptus kan ingezet worden bij psoriasis.

Eucalyptus Citriodora*. (*) Afkomstig van biologische landbouw.

Familie: Myrtaceae. Herkomst: Madagascar/Brazilië. Gebruikte delen: bladeren. Verkregen door: traditionele waterdampdistillatie. Voornaamste bestanddelen: citronnellal, citronnellol.

THERAPEUTISCHE EIGENSCHAPPEN van Citroen eucalyptus

**** Ontstekingswerend
(gewrichten, spieren, pezen),
Antireumatisch, Pijnstillend
** Ontstekingswerend en kalmerend op
de huid, Schimmelremmend
** Muggenafwerend
** Bloeddrukverlagend, Kalmerend,
Rustgevend, Ontstekingswerend,
Mild krampwerend
* Ontsmet urinewegen en
geslachtsorganen, Ontstekingswerend

Geef een antwoord