Handgemaakte zalf voor eczeem en psoriasis

handgemaakte zalven

In een vorig artikel, heb ik reeds 3 olie recepten besproken die gebruikt kunnen worden om Psoriasis en Eczeem sterk ter verlichten. In dit artikel ga ik u uitleggen hoe je zelf een helende zalf kunt maken om je huid gehydrateerd te houden en die ontsteking te verminderen. Psoriasis genezen kan niet maar er bestaat wel een behandeling om de ernst van een psoriasis opflakkering te beperken of te vermijden.

De meeste behandelingsmethoden bestaan er in je huid proper en gehydrateerd te houden. Dat is evenwel niet voldoende. Daarbij bevatten medische zalven petrochemische bijproducten die beide huidaandoeningen zelfs nog verergeren.

De ingrediënten die wij in onze handgemaakte zalf gaan gebruiken, zijn volledig natuurlijk en ongevaarlijk voor de mens.

Handgemaakte zalf

Ingrediënten: 15 g kokosboter, 20 she boter, 10 g castor olie, 15 g zachte amandel olie, 10 g neem olie, enkele druppels vit E olie, enkele druppels lavendel olie

 • kokosboter zorgt voor een natuurlijke huidbarrière. Zo houdt het de huid gehydrateerd en verhinder je huidirritaties.
 • She boter bevat een bom aan vitaminen en heeft de geweldige eigenschap om de huid sterk te hydrateren. Het zorgt eveneens voor celregeneratie zodat wonden sneller helen.
 • Castor olie staat bekend als wonderolie en verminderd roodheid en irritatie.

  castor zaden
  Castor zaden
 • amandel olie zorgt eveneens voor hydratatie maar in ons recept zorgt het voor de juiste structuur van de zalf.
 • neem olie is dik van structuur en  heeft een sterke geur. De neem olie zorgt voor een snelle regeneratie van de huid. Het wordt ook wel gebruik tegen insectenbeten en insectenwereld middel. Het werkt antibacterieel, anti-jeuk en zorgt net zoals de kokosboter voor een natuurlijke barrière voor de huid.
 • vit E olie werkt als een anti-oxidant
 • Lavendel olie werkt huid herstellend en neemt de sterke geur van de neem olie weg.

Bereiding: Neem een kleine pot en giet er de amandel en caster olie in. Voeg vervolgens de she en kokosboter in de pot. Plaats de pot in een bain-marie. Zo zal de boter langzaam smelten en vermengen met de olie. Een bain-marie is noodzakelijk zodat het al zijn functies behoudt tijdens het opwarmen in de pot. Door oververhitting kunnen oliën hun kracht verliezen.

Nadat alles gesmolten is, haal je de kom uit de bain-marie en kuis je deze aan de onderkant af met een doek. Plaats de pot in de frigo tot de olie wat opgesteven is maar nog net lopend en doorzichtig is. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Heb je te lang gewacht, dan moet je alles opnieuw opwarmen in de bain-marie.

Voeg vervolgens de neem olie, de vit E en lavendel olie toe aan het mengsel. Meng alles grondig. Giet het mengsel in een zalfpotje.

Gebruik: Wanneer het mengsel volledig hard geworden is, kan je er met je vinger een beetje uithalen. Door de lichaamswarmte zal de zalf onmiddellijk smelten op je handpalmen en de rest van je lichaam. Wil je het iets meer smeuïger maken, dan kan je een beetje bijenwas in de zalf gebruiken. Om het helemaal compleet te maken, kan je enkele druppels honing toevoegen. Dit voedt de huid met tal van vitaminen en mineralen.

psoriasisdieetMeer info vind je in het e-book >>>>> klik hier

Opgelet! Sommige mensen kunnen allergische zijn aan neem olie. Test de handgemaakte zalf eerst uit op een kleine plek voor gebruik. Raadpleeg steeds een arts indien nodig.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LH1y55_wFuc

Geef een reactie