Het gebruik van Castille zeep als basis voor alle shampoo’s bij mensen met psoriasis

Castillezeep vloeibaar als basis te gebruiken voor DIY shampoo

Inleiding

Het kan moeilijk zijn om een geschikte shampoo te vinden die de symptomen verlicht zonder de huid verder te irriteren. In dit artikel bespreken we hoe Castille zeep als basis kan worden gebruikt voor alle shampoos bij mensen met psoriasis.

Castillezeep vloeibaar als basis te gebruiken voor DIY shampoo
Castillezeep vloeibaar als basis te gebruiken voor DIY shampoo

Wat is Castille zeep?

Castille zeep is een type zeep dat gemaakt wordt van olijfolie, water en loog. Het is een volledig natuurlijke zeep zonder toevoegingen en wordt al eeuwenlang gebruikt voor persoonlijke verzorging. Castille zeep is mild en niet irriterend voor de huid, waardoor het zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals psoriasis.

Waarom Castille-zeep gebruiken als basis voor shampoo?

Castille zeep kan worden gebruikt als basis voor shampoo vanwege zijn milde en niet-irriterende eigenschappen. Door Castille zeep te gebruiken als basis voor shampoo kunnen mensen met psoriasis genieten van een zachte en verzachtende shampoo zonder dat het hun huid verder irriteert. Bovendien is Castille zeep volledig natuurlijk en bevat het geen schadelijke chemicaliën, waardoor het een veilige keuze is voor mensen met psoriasis.

Hoe te gebruiken als basis voor shampoo?

Om Castille zeep als basis te gebruiken voor shampoo, moet je eerst Castille zeepvlokken of -vloeistof kopen. Castille zeepvlokken kunnen worden opgelost in water om Castille zeepvloeistof te maken. Vervolgens kun je de Castille zeepvloeistof gebruiken als basis voor shampoo door het te mengen met verschillende ingrediënten zoals essentiële oliën en kruiden om de gewenste eigenschappen te bereiken.

Hoe werkt Castille zeep als shampoo bij mensen met psoriasis?

Castille zeep als shampoo werkt goed bij mensen met psoriasis vanwege zijn verzachtende eigenschappen. Castille zeep helpt om de droge en schilferige huid te hydrateren en te kalmeren, waardoor de symptomen van psoriasis verminderen. Bovendien is Castille zeep mild genoeg om de huid niet verder te irriteren, wat kan helpen om de psoriasis te verminderen en de huid gezond te houden.

Voordelen

 • zeep is mild en niet irriterend voor de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met psoriasis.
 • zeep is volledig natuurlijk en bevat geen schadelijke chemicaliën.
 • zeep kan helpen de symptomen van psoriasis te verminderen door de huid te hydrateren en te kalmeren.
 • zeep is een veelzijdige basis voor shampoo die kan worden aangepast aan de individuele behandeling.

Hoe shampoo maken voor mensen met psoriasis

Hieronder volgt een eenvoudig recept om Castille zeep shampoo te maken voor mensen met psoriasis:

Ingrediënten

 • ½ kopje Castille zeepvloeistof
 • 2 eetlepels appelciderazijn
 • 2 eetlepels honing
 • 5-10 druppels essentiële olie naar keuze (zoals lavendel of rozemarijn)

Instructies

 1. Meng alle ingrediënten in een glazen fles en schud goed om te mengen.
 2. Maak je haar nat en masseer de shampoo zachtjes in je haar en hoofdhuid.
 3. Spoel grondig uit met warm water.

Je kunt deze shampoo zo vaak gebruiken als nodig is om je haar schoon en fris te houden, terwijl je tegelijkertijd de symptomen van psoriasis vermindert.

Gebruikstips

 • Test de shampoo eerst op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat het geen irritatie veroorzaakt.
 • Zorg ervoor dat je de shampoo goed uitspoelt om eventuele zeepresten te verwijderen.
 • Voeg essentiële oliën toe aan de shampoo om extra voordelen te bieden voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid.
 • Probeer verschillende ingrediënten toe te voegen om de shampoo aan te passen aan jouw individuele behoeften.

Conclusie

Castille-zeep is een veilige en effectieve basis voor shampoo voor mensen met psoriasis. Door het te gebruiken als basis voor shampoo, kunnen mensen met psoriasis genieten van de voordelen van een milde en niet-irriterende shampoo zonder dat het hun huid verder irriteert. Castille zeep is ook volledig natuurlijk en bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor het een veilige keuze is voor mensen met psoriasis.

Veelgestelde vragen

 1. Is Castille zeep geschikt voor alle haartypes? Ja, Castille-zeep is mild en niet irriterend, waardoor het geschikt is voor alle haartypes, inclusief fijn, droog, krullend en beschadigd haar.
 2. Kan Castille zeep de psoriasis volledig genezen? Hoewel Castille zeep kan helpen om de symptomen van psoriasis te verminderen, kan het de aandoening niet volledig genezen. Raadpleeg altijd een arts voor een passende behandeling.
 3. Hoe vaak moet ik Castille zeep shampoo gebruiken? Je kunt Castille zeep shampoo zo vaak gebruiken als nodig is om je haar schoon en fris te houden, terwijl je tegelijkertijd de symptomen van psoriasis vermindert.
 4. Kan ik Castille zeep shampoo gebruiken in combinatie met andere psoriasis behandelingen? Ja, Castille zeep shampoo kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere psoriasis behandelingen, zoals voorgeschreven door een arts.
 5. Waar kan ik Castille zeep kopen? Castille zeep is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, biologische supermarkten en online winkels. Let erop dat je een hoogwaardig product koopt zonder toevoegingen en gemaakt van olijfolie, water en loog.
 6. Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Castille zeep shampoo? Castille zeep is over het algemeen veilig en niet-irriterend, maar sommige mensen kunnen een allergische reactie ervaren op een van de ingrediënten. Test de shampoo eerst op een klein stukje huid voordat je het op je hele hoofdhuid gebruikt.
 7. Kan Castille zeep shampoo worden gebruikt op gekleurd haar? Ja, Castille zeep is mild en niet-irriterend, waardoor het veilig kan worden gebruikt op gekleurd haar.
 8. Kan ik Castille zeep shampoo zelf maken? Ja, Castille zeep shampoo kan zelf worden gemaakt met Castille zeepvlokken en verschillende andere ingrediënten zoals appelciderazijn en essentiële oliën.
 9. Hoe lang gaat Castille zeep shampoo mee? De duur van Castille zeep shampoo hangt af van hoe vaak je het gebruikt en hoeveel je per keer gebruikt. Over het algemeen gaat Castille zeep shampoo langer mee dan conventionele shampoos omdat het niet nodig is om zoveel te gebruiken om dezelfde resultaten te bereiken.
 10. Kan Castille zeep shampoo worden gebruikt op het lichaam? Ja, Castille-zeep shampoo kan ook worden gebruikt op het lichaam als een milde en niet-irriterende reiniger voor mensen met psoriasis.

In conclusie, Castille zeep is een natuurlijke, milde en niet-irriterende basis voor shampoo die zeer geschikt is voor mensen met psoriasis. Het kan helpen de symptomen van psoriasis te verminderen en de huid te hydrateren en te kalmeren. Door het zelf te maken, kunt u het aanpassen aan uw individuele behoeften en de voordelen ervan verder verbeteren. Raadpleeg altijd uw arts voor een passende behandeling voor psoriasis en test de shampoo eerst op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat het geen irritatie veroorzaakt.

Referenties:

 1. Lopes LB, Speretta FFF, Bentley MVLB. Treatment of psoriasis with Aloe vera extract cream: double blind, randomized, placebo-controlled study. Rev Bras Farmacogn. 2010;20(3):439-444. doi:10.1590/S0102-695X2010005000022
 2. Surjushe A, Vasani R, Saple DG. Aloe vera: a short review. Indian J Dermatol. 2008;53(4):163-166. doi:10.4103/0019-5154.44785
 3. Viola O, Wasowski C, Levi de Stein M, Wolfman C, Silveira R, Dajas F. Apigenin, a component of Matricaria recutita flowers, is a central benzodiazepine receptors-ligand with anxiolytic effects. Planta Med. 1995;61(3):213-216. doi:10.1055/s-2006-958056
 4. Yoo GH, Kim MH, Lee W, Chun OK. Antioxidant and antimicrobial activities of various leafy herbal teas. Food Sci Biotechnol. 2015;24(5):1781-1786. doi:10.1007/s10068-015-0238-7
 5. Balakrishnan A, Menon K, Mohanty M, Mohapatra A. Aloe vera in dermatology: a brief review. Der Pharm Lett. 2010;2(4):91-96.