Honing als behandelingsmethode

heilzame werking honing

Honing en psoriasis (1) – Waar ik vooral op wil wijzen is de geneeskracht van honing. Ik zou er graag aan willen meewerken dit product weer een plaats onder de oude natuurlijke geneesmiddelen toe te kennen. Reeds in de oudheid was honing namelijk zeer bekend, gewaardeerd en geliefd. Helaas echter is de geneeskrachtige werking ervan weer erg in de vergetelheid geraakt, en meestal is er dan een speciaal wetenschappelijk bewijs nodig voordat men zo’n product weer gaat waarderen en er de aandacht op vestigt.

In een medisch tijdschrift schreef een arts een verhandeling over de genezende uitwerking van honing op dragers van difteriebacillen. Daaruit blijkt dat, wanneer aan een geneesmiddel vijfentwintig procent honing wordt toegevoegd, de groei van deze bacillen kan worden geremd en er een sterke ontgifting kan worden vastgesteld. Het is niet voor niets dat men vroeger bij difterie van het strottenhoofd (kroep) altijd honing voorschreef. Dit had op veel patiënten niet alleen een gunstige uitwerking, maar zal vaak zelfs hun redding hebben betekend. Men had destijds voor het bestrijden van difterie immers nog geen juiste therapie ontwikkeld, zoals thans nu wel het geval is.

Bacillendragers zijn mensen die ziekteverwekkende bacteriën bij zich dragen, zonder zelf ziek te zijn. Niettemin vormen ze een besmettingsgevaar voor veel mensen. De genoemde werking van honing plaatst dit product in de rij van de beproefde, oude, natuurlijke geneesmiddelen.

Honing – zijn heilzame werking

Reeds in Bijbelse tijden was honing bekend als heilzaam voedsel, wat onder andere blijkt uit de aanbevelingen in oude geschriften. Honing is het beste koolhydraat dat er bestaat en kan erg gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Het is bovendien een feit dat bijenhoning de werking van alle natuurlijke geneesmiddelen die van invloed zijn op de ademhalingsorganen verhoogt. Wie hiervan gebruik wil maken, moet eenvoudig het voorgeschreven aantal druppels van het natuurlijke geneesmiddel op een theelepeltje bijenhoning innemen. U kunt ook wat honing in warm water oplossen en dit weer samen met het geneesmiddel slokje voor slokje innemen. Bij verkoudheid of aandoeningen aan de bronchiën of de longen werken deze middelen samen met honing veel sneller en beter. Om die reden is ook de siroop uit denneknoppen, Santasapina, onder meer met honing bereid.

Honingzalf

Een theelepel honing met twintig tot dertig druppels Echinaforce-tinctuur levert een voortreffelijke zalf op voor ontvellingen, kleine wonden en om aan te brengen op uitslag, steenpuisten, ja zelfs op psoriasis huidkorsten.

Bij oude, moeilijk genezende wonden mengt u tien procent mierikswortel met bijenhoning, en wel door de mierikswortel heel fijn te wrijven of als vers geperst sap dan wel als tinctuur te gebruiken. Vervolgens brengt u dit natuurlijke middel op de moeilijk genezende wonden aan. De gunstige werking is frappant. Vooral bij fijt, nagelontsteking en soortgelijke langdurige ontstekingsaandoeningen die steeds weer etteren, is dit werkelijk een voortreffelijke methode.

Je kan zelf honingzalf maken of deze kopen bij de online drogist.
>>>>> DeOnlineDrogist.nl

Lavendelhoning

tijmhoning

Je kan ook zelf een crème met honing maken. Hiervoor verwijs ik naar het artikel: Handgemaakte zalf en crèmes voor eczeem en psoriasis Hierbij kan u 2 theelepels kwalitatieve honing toevoegen.

Je kan ook makkelijk een serum met honing maken dat je op de jeukende psoriasishoofd kan smeren. Dit gaat als volgt:

Gebruik 1 tl honing in 250 ml water en wat citroensap. Wrijf dit mengseltje in je haar. Je hoeft het niet uit te spoelen. Je kan het gewoon droog deppen met je handdoek.

Goede honing die men voor deze bereidingen kan gebruiken is:  Manuka honing, staat bekend om zijn antibacteriele werking.

>>>>> Wikipedia

Artritis psoriatica en jicht

Wat een geweldige uitkomst om bij arthritis en jichtklachten door het uitwendig gebruik van honing verlichting te krijgen! U giet bij een hoeveelheid van vier eetlepels honing een dessertlepel smeerworteltinctuur of Symphosan. Meng dit goed dooreen, doe het mengsel in een kopje en verwarm dit in een pannetje heet water. Op de plaatsen waar de pijnen het hevigst zijn, aan de handen, de ellebogen, de knieën of de voeten, brengt u nu een in drieën of vieren gevouwen doekje aan, dat in deze warme genezende honing is gedrenkt. U kunt het beste voor het naar bed gaan op de pijnlijke plekken leggen, zodat het kompres ‘s nachts zijn werk kan doen. Om de warmte wat langer vast te houden, kunt u er bovendien nog een zakje met, warme kersenpitten, hooibloemen of kamillen op leggen en het geheel met een warme doek omwikkelen.

Deze methode heeft al menigeen zo goed geholpen dat hij weer kon lopen of zijn handen zonder pijn kon bewegen. Het is de moeite waard net zo lang met de honingkompressen door te gaan tot er na enige tijd een gunstig resultaat is bereikt. Wie geen kruiden bij de hand heeft, kan het kompres ook alleen met honing toepassen. Ook op die manier doet het dienst, al kan het dan wel wat langer duren.

Verschil tussen gewone en biologische honing

Er wordt gesproken over gewone honing en biologische honing, natuurzuivere en niet 100% natuurzuivere honing. Daar zijn wel wat misvattingen over zodat u kan zien in onderstaand filmpje. In ieder geval moet men aan Europese normen voldoen om zich te kunnen certificeren. Wilt u echt biologische honing, kan u best naar een lokale imker gaan en een potje honing halen. U weet dan perfect uit welke streek de honing komt en wie hem gemaakt heeft.


Bronnen:

(1) Topical application of natural honey, beeswax and olive oil mixture for atopic dermatitis or psoriasis: partially controlled, single-blinded study

Geef een reactie