Kan acupunctuur helpen bij psoriasis?

Er zijn zo veel middelen voor psoriasis om te proberen, variërend van zelfgemaakte lotions tot havermout baden. Psoriasis kan een uiterst onvoorspelbare en stressvolle aandoening zijn, dus is het belangrijk om de beste remedie te vinden die voor u werkt. Traditionele behandelingen voor psoriasis zoals orale medicatie of lichttherapie geven u niet altijd de resultaten die u had gehoopt. Acupunctuur is misschien een van de meest ongewone psoriasis remedies, maar het kan de moeite waard om te proberen!

Psoriasis is een moeilijke ziekte om te behandelen en de effecten zijn bij iedereen anders. Veel mensen zoeken naar alternatieve of aanvullende therapieën om hun psoriasis te beheersen. Hoewel de meeste alternatieve therapieën niet wetenschappelijk bewezen zijn, ervaren sommige mensen verlichting met behulp van supplementen, kruiden, speciale diëten, of acupunctuur.

Er is wisselend wetenschappelijk bewijs over hoe effectief acupunctuur eigenlijk is als remedie bij psoriasis. Uit een studie van de UCLA bleek dat de uitbarstingen volledig wegbleven bij de helft van de mensen die het probeerden en de symptomen verbeterden aanzienlijk bij 25% van de overige psoriasispatiënten. Echter, uit een studie uit Zweden bleek dat degenen die een actieve acupunctuur kregen niet beter reageerden als degenen die een placebo kregen.


Werkt acupunctuur bij psoriasis?

Ondanks de uiteenlopende meningen in de medische wereld, geloven veel patiënten nog steeds dat het de moeite waard is om te proberen. Er zijn veel mensen die het hebben geprobeerd en schreven over hun significante verbeteringen op psoriasis blogs. Sommige artsen zijn van mening dat acupunctuur goed kan werken om stress te verminderen, die vaak een psoriasis aanval veroorzaakt.

Bij Acupunctuur is aangetoond dat het helpt bij andere auto-immuunaandoeningen, wat psoriasis is. Andere auto-immuunziekten waarvoor het kan helpen zijn artritis en multiple sclerose. Volgens degenen die acupunctuur hebben geprobeerd, is het een veilige alternatieve geneeskundige behandeling en de risico / beloning balans is in het voordeel van de patiënt.

Acupunctuur botst waarschijnlijk niet met een van uw andere bestaande psoriasis remedies. In tegenstelling tot sommige kruidensupplementen, is er geen risico van een interactie. Het is het beste om te praten met uw arts over deze bijzondere psoriasis remedie. Als u en uw arts het gevoel hebben dat dit goed bij u kan passen, go for it! Er zijn zo veel psoriasis remedies, het kan geen kwaad om te kijken of acupunctuur werkt voor u!

 psoriasis behandelen boek 

One thought on “Kan acupunctuur helpen bij psoriasis?

  1. Vengo padeciendo psoriasis por varios años
    y probado multiples terapias con limitado acierto

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.