Psoriasis bij kinderen, hoe pak je dat aan?

Psoriasis bij kinderen

Terwijl de meeste gevallen van psoriasis worden gediagnosticeerd in de leeftijd tussen 15 en 25, zijn er kinderen en zelfs baby’s die last hebben van psoriasis. Kinderen met psoriasis worden vaak niet alleen geplaagd door de jeukende schilferige huid, maar hebben ook emotionele effecten en worden soms door andere kinderen geplaagd. Het is belangrijk om steun te krijgen van uw arts en andere bronnen over wat de beste behandelingsopties zijn en wat de beste manier is om uw kind voor te bereiden op hoe om te gaan met externe aspecten en emoties.

Wat betreft behandelingsopties, kiezen artsen voor kinderen met psoriasis meestal een veel minder agressieve aanpak. Reden hiervoor is dat kinderen nog groeien en ontwikkelen en ze willen hen niet onderwerpen aan bepaalde bijwerkingen.


Behandelingopties voor kinderen

1. Hydrateren is meestal de beste optie voor kleine kinderen. U kunt gebruik maken van lotions en crèmes en de kinderen kunnen het zelfs bij zich dragen en leer ze niet te krabben, maar om meer crème te smeren.

2. Baad uw kinderen in warm niet heet water. Baden in lauw water in plaats van warm water zal de huid veel minder uitdrogen.

3. Leer uw kinderen om niet te krabben! Krabben is een van de ergste dingen die je kunt doen bij psoriasis. Dus leer uw kinderen dat als ze jeuk hebben ze een koud kompres kunnen gebruiken of een moisturizer te smeren.

4. Natuurlijke oliën zijn geweldig voor de huid en helpen om de huid gehydrateerd te houden. Voeg een beetje olijfolie of kokosolie toe aan het bad van uw kind.

5. Zorg ervoor dat uw kind losse licht gelaagde katoenen kleding draagt. Dit zal helpen voorkomen dat ze zweten wat jeuk kan veroorzaken en zal ook prettiger op hun huid aanvoelen.

Zuigelingen: De behandeling is zeer conservatief. Moisturizers kunnen een goede eerste stap zijn. Havermout baden en anti-jeuk crèmes kunnen de jeuk helpen verlichten. Raadpleeg een arts voordat u begint met een behandeling van een kind.

Kinderen: Voor milde psoriasis, kan zonlicht nuttig zijn. Voor matige gevallen, kan regelmatige breedband of smalband-ultraviolet licht B (UVB) therapie duidelijk helpen de laesies te verminderen. Strep-infectie kan leiden tot een uitbraak, dus antibiotica kan helpen de bacteriën te doden die kunnen hebben geleid tot de psoriasis.

Tieners: Ultraviolet licht B (UVB) therapie kan de psoriasis helpen. Orale medicatie kunnen verschillende bijwerkingen hebben voor kinderen en jongeren, en krachtige topische steroïden moeten worden toegepast met de nodige voorzichtigheid, omdat ze te snel kunnen worden geabsorbeerd.

Wil je meer weten? Bekijk dan het ebook: psoriasis stappenplan, vrij voor het leven. Ook geschikt voor kinderen >>>>

 

 psoriasis behandelen boek 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.