Aanbieding!

12,95

Zwarte komijnzaadolie of zwartzaadolie

Een onderzoek bij muizen met psoriasisachtige huidlaesies wees uit dat het aanbrengen van zwartzaadolie de huidontsteking verminderde en de normale huidfunctie weet te herstellen. De wetenschappers concludeerden dat zwarte komijnzaadolie een natuurlijke methode kan zijn om symptomen van psoriasis te verlichten.

Nadat ze eeuwen geleden al bijdroeg tot de schoonheid en het welzijn van de Egyptische farao’s, zet men tegenwoordig met succes zwarte komijnolie in om de geprikkelde-, droge – en probleemhuid te kalmeren en te verzachten. Ze wordt ook sterk gewaardeerd door de rijpere huid, die ze terug haar souplesse en glans schenkt. Zwartzaadolie bevat veel medicinale en therapeutische eigenschappen die goed zijn voor je huid en algemene gezondheid. Het antibacteriële en ontstekingsremmende effect van zwartzaadolie is geweldig voor de behandeling van huidaandoeningen en huidinfecties.

Soepelmakend, regenererend. Geïrriteerde – en probleemhuid.

Om huidschaafwonden, acne puistjes of wonden met zwartzaadolie te behandelen, kunt u alleen zwartzaadolie gebruiken of deze mengen met andere oliën zoals zoete amandelolie , kokosolie, avocado-olie of druivenpitolie. Gebruik een watje om zwartzaadolie op je geïrriteerde huid aan te brengen om pijn en ontsteking te verzachten.

Zwarte komijnolie is bijzonder rijk aan vitaminen en essentiële vetzuren (vooral linolzuur). Dit verklaart de sterk regenererende, verzachtende en soepelmakende eigenschappen. De olie is in het bijzonder geschikt voor de droge en gevoelige huid en onmisbaar bij een geïrriteerde probleemhuid (puistjes, roodheid, kloofjes). De olie ondersteunt de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis, neurodermitis en eczeem; de olie verzacht en brengt de huid tot rust.

Iedereen met psoriasis weet dat in de winter de plekken erger zijn. Mijn ervaring is dat de zwarte komijnolie instant verlichting geeft van de jeuk en de psoriasisplekken verminderen. Dat in combinatie met etherische olie die de huid kalmeren en jeuk tegengaat zoals de essentiële olie van Niaouli of Pepermunt

Zwarte komijnzaadolie is een olie die wordt gebruikt door mensen met psoriasis.

Ingrediënten komijnolie:

Nigella sativa, afkomstig van biologische landbouw.

Gebruik:

– Massages van of lokale aanwending op het lichaam: bij een zeer gevoelige huid enkel te gebruiken in een mengsel (20% tot 50% in jojobaolie of arganolie van ladrôme).

– Masker voor droge, doffe en afbrekende haren: een half uur laten inwerken vooraleer te wassen met shampoo.

– Neutrale draagolie voor de verdunning van de essentiële oliën van ladrôme.

TIP:

ADVIES van ladrôme

Verzorging van de probleemhuid (puistjes, roodheid en kloofjes)

Verdun 4 druppels essentiële olie van tea tree (Melaleuca alternifolia) in een mengsel van 7,5 ml zwarte komijnolie en 7,5 ml jojobaolie (samen een soeplepel). Breng daarvan 2 tot 3 druppels aan op het gelaat ‘s avonds voor het slapengaan. Vermijd zorgvuldig de oogcontouren.

Opgelet. De verzorgingsproducten zijn van niet medische aard en dienen niet ter behandeling!

Op voorraad

Beschrijving

Hoe gebruik je zwarte komijnzaadolie bij psoriasis?

Komijnzaadolie wordt ook wel eens zwartzaadolie genoemd. Deze olie bevat veel vitamines en essentiële vetzuren. Linolzuur is daarvan het belangrijkste vetzuur. Hierdoor staat deze olie bekend als een middel dat de huid versoepelt en laat herstellen. Dit maakt dat komijnzaadolie geschikt is voor huidproblemen zoals psoriasis waarbij de huid chronisch droog of geïrriteerd is.

Dit product is vochtinbrengend en wordt vaak gebruikt om de klachten bij diverse huidproblemen te verlichten. Komijnzaadolie staat bekend als hydraterend en ontstekingswerend. Verder heeft deze olie antimicrobiële, antibacteriële, pijnstillende en verzachtende eigenschappen. Deze olie wordt vaak lokaal op de huid aangebracht. In de Verenigde Staten is komijnzaadolie erkend als een middel dat psoriasisklachten kan verlichten [(US 6.531.164) FDA]

Komijnzaadolie kan psoriasisklachten verlichten

Om de werking van komijnzaadolie te onderzoeken werd een studie op muizen uitgevoerd. Deze dieren hadden huidletsels die erg op psoriasis leken. Uit deze studie kwam naar voren dat wanneer herhaald op bepaalde tijdstippen komijnzaadolie op de plekken werd aangebracht de klachten bij de dieren leek te verlichten. De huid zag er na verloop van tijd beter uit. Zodoende kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat komijnzaadolie de reguliere behandeling van psoriasis kan ondersteunen. 

Huidletsels en haarverlies

Deze twee symptomen bij psoriasis kunnen verlicht worden door op de aangedane plaatsen komijnzaadolie te gebruiken. De gevolgen van ontstekingsreacties zullen verzachten en je huid, haar en hoofdhuid zullen er beter door uitzien.

Bij wonden

Komijnzaadolie werkt eveneens verzachtend wanneer je huid wonden vertoond. In geval van verwondingen is het mogelijk om komijnzaadolie zowel puur als gemengd met andere olie te gebruiken. Amandelolie, avocado-olie, kokosolie en druivenpitolie zijn hier goed voor geschikt. Om komijnzaadolie op je huid te wrijven kun je het best een wattenbolletje of schijfje gebruiken. Deze olie verlicht symptomen van psoriasis zoals pijn en ontsteking. 

Komijnzaadolie voor een betere conditie van uw hoofdhuid

Bij huidschilfers of om je haar beter te laten groeien kun je een mengsel van komijnzaadolie en kokosolie gebruiken. Het is belangrijk dat je hiervoor koudgeperste olie gebruikt. Bereid hiervoor een mengsel dat voor de helft uit komijnzaadolie bestaat en voeg daarbij evenveel kokosolie toe. Je kunt hier ook nog enkele druppeltjes essentiële rozemarijnolie in mengen. Je krijgt zo een mengsel met een zwarte kleur. Dit kun je als een haarverzorgingsmiddel op je hoofd wrijven. Hierbij is het belangrijk om niet alleen de hoofdhuid maar om het middel ook in al je haarstrengen te masseren. Nadat je dit gedaan hebt, wacht je een half uur en was je je haar. Je kunt deze werkwijze 2 tot 3 keer in een week toepassen.  Zo zul je na verloop van tijd merken dat de symptomen verlichten.

Komijnzaadolie in de winter

Wie aan psoriasis lijdt heeft wellicht al ondervonden dat de klachten in de winter verergeren. Ook tijdens dit seizoen kan komijnzaadolie verlichting brengen, vooral bij jeuk.

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat komijnzaadolie enkel ondersteunend of verlichtend werkt. Wie aan psoriasis lijdt, staat meestal onder toezicht van een dermatoloog of een andere behandelende geneesheer. Het is niet de bedoeling om je reguliere behandeling te vervangen door komijnzaadolie of door enige andere olie.

Geef een antwoord