Aanbieding!

21,98

MATRICARIA CHAMOMILLA – etherische olie KAMILLE (ECHTE) 5 ml – Ladrôme

Kenmerken Echte kamille

De Essentiële olie van Echte kamille wordt gewonnen met behulp van de traditionele waterdampdistillatie. Echte kamille bevat voornamelijk de actieve stoffen: Bisabololoxides A, alfabisabolol, chamazuleen. Echte kamille is een éénjarige plant met sterk vertakte stengels die 15 à 50 cm hoog rijken. De geur van de bloemen heeft iets weg van een appelgeur. De essentiële olie die wordt gewonnen uit deze bloemetjes is typisch blauw van kleur door de stof chamazuleen.

Therapeutische werking

Echte kamille heeft net zoals vele andere essentiële oliën verschillende therapeutische werkingen. Voor de huid wordt de Echte kamille ingezet bij: Acne, huidontstekingen, eczeem, jeukende huidaandoeningen (en dus ook psoriasis), besmette wonden en zweren. Verder wordt de Etherische olie ook ingezet bij gewrichts- en spierpijn, menstruatiepijn, slechte spijsvertering en gebrekkige gal- en leverfuncties.

Traditionele gebruikswijzen Echte Kamille

De e.o. wordt wel eens ingezet bij massages voor het verzachten en het ondersteunen van het genezingsproces van een beschadigde en geïrriteerde huid welke vaak gepaard gaat met roodheid, jeuk, acne enzoverder). Ook wordt de massageolie in gezet bij het verzachten van reumatische gewrichtspijnen.

Gebruik: Doe wat neutrale olie in ons gamma en voeg er 3 tot 5 druppels essentiële olie van kamille bij. Je kan de olie rechtstreeks aanbrengen op de respectievelijke zones of via warme kompressen op de huid leggen.

Verder wordt de e.o. ook gebruikt in het badwater. Gebruik hiervoor 5 à 10 druppels etherische olie in een emulgator. Meng en voeg vervolgens toe aan het badwater. Dit zou symptomen van eczeem, jeuk en acne kunnen verlichten.

Echte kamille wordt door mensen met psoriasis eveneens ingezet.

 

Op voorraad

Beschrijving

MATRICARIA CHAMOMILLA – KAMILLE (ECHTE) 5 ml – Ladrôme

Etherische olie van Echte kamille – 5 ml van het merk Ladrôme.

Geef een antwoord