Nagellak voor psoriasis nagels

nagellak psoriasis

In een eerder artikel heb ik al geschreven wat de mogelijke behandelingsmethoden zijn voor nagelpsoriasis. In dit artikel wil ik het specifiek hebben over de mogelijkheden van het gebruik van nagellak voor psoriasis nagels. Voor we beginnen met het aanbrengen van nagellak voor psoriasisnagels, is het best mogelijk dat we gebroken nagels eerst weer moeten ombouwen tot een mooie en gladde nagel. Dit doen we aan de hand van acrylgel.

Acrylgel nagels voor psoriasis

Wanneer je een psoriasis nagel bekijkt, zie je dat aan de basis de nagel nog vrij normaal is maar uiteenvalt meer aan het einde toe van de nagel. Het is dus mogelijk aangewezen dat we een deel van de nagel eerst verwijderen en vervolgens de nagel opnieuw gaan opvullen met acrylgel.

Eerst en vooral moet dus de nagel mooi geknipt zijn.

Schuur de nagel vervolgens op een een zacht vijltje.

Dip de primer op de nagel en breng de acrylgel aan. Zorg er voor dat de acrylgel de nagel mooi omsluit door middel van een penseel. Zorg er voor dat de acryl alle gaten van de nagel  goed opvult. Zorg er eveneens voor dat de acryllaag dik genoeg is dat je bij het vijlen niet op de nagel zelf vijlt. indien nodig kan je met acrylgel de nagels verlengen indien ze niet allemaal even lang zijn.

Na het drogen van de acrylgel, vijl je de nagel mooi glad en gelijk.

acrylgel voor psoriasisnagel reconstructie

Opgelet! Sommige mensen zijn allergisch voor de lijmen en acrylgel. Sluit dit uit met een arts voor over te stappen op acrylgelnagels. Eveneens niet aan te raden bij actieve onststekingen of onycholysis.

Nagellak voor psoriasisnagels

Wanneer je gekozen hebt voor acrylnagels, kan je als het ware alle type nagellak gebruiken. De nagellak komt niet doorheen de acryl tot aan de nagel.

Heb je er voor gekozen om geen kunstnagels te gebruiken, dan kan je de nagel lichtjes opvijlen en een gepaste nagellak aanbrengen. Mogelijkheden zijn:

  • Onypso Nagellak 3ml van van PIERRE FABRE DERMATOLOGIE
  • Psoriatec Nagellak Voor Breekbare Nagels 3,3ml van BAILLEUL LABORATOIRES

Deze beide producten worden niet als echte nagellak beschouwd maar zouden het uitzicht van de nagel aanzienlijk verbeteren na verloop van tijd. Zelf heb ik hier nog geen ervaring mee.

Gebruik je echte nagellak, dan moet je er voor zorgen dat je geen allergische reactie op de nagellak kan hebben. Het zal je zeker niet ten goede komen aan je psoriasis. Kies daarom voor milde, hypoallergene nagellaks zonder gevaarlijke ingrediënten zoals tolueen, formaldehyde, formaldehyde resin, parfum, synthetische kamfer en DPB.

Enkele mogelijkheden zijn:

  • Perfect Chic Nagellak
  • Avril 7Free Nagellak
  • Kure Bazaar Final Touch topcoat
  • Sante Nagellak Remover acetonvrij
  • Deborah Lippmann I’m Not Edible
  • Bo.Ho Nagellak
  • BWC Nagellak