Ontgiften en thermen

detoxvakantie

Ontgiften en thermen

In Nederland heeft 1 op de 50 mensen last van Psoriasis. Het behandelen van psoriasis is moeilijk, omdat de ziekte niet helemaal te genezen is. Het goed behandelen van de aangetaste huid kan er echter wel voor zorgen dat de psoriasis enkele weken of soms wel jaren niet terugkomt. Belangrijk is echter wel dat de aangetaste huid behandeld wordt, anders worden de wonden alleen maar groter en kan het erg pijnlijk worden.

Ik mijn boek vertel ik je alle hoe je van Psoriasis kan afgeraken.

Psoriasis en ontgiften

Het ontgiften van psoriasis is een van de vele methodes om de ziekte aan te vallen. Bij het ontgiften van psoriasis worden de schadelijke giftelijke stoffen uit het lichaam verwijderd door middel van een psoriasisdieet of medicatie. Hoewel velen kiezen voor medicatie die helaas bij velen niet helpt, kan het volgen van een speciaal dieet helpen bij het ontgiften van het lichaam van de giftelijke stoffen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat er in meerdere producten stoffen zitten die de psoriasis aanwakkeren en waardoor u meer last krijgt van uw psoriasis (zie vorige artikels). U kunt dit vergelijken met een allergie. Er zijn veel mensen die allergisch zijn voor bepaald eten omdat hun lichaam daarop een sterke reactie geeft. Zo is er dus ook voedsel waar het lichaam van een persoon met psoriasis heftig op reageert omdat daar bepaalde stoffen in zitten die de giftelijke stoffen aanwakkeren of zelfs direct binnen brengen doordat ze in dat voedsel zitten. Zo is er bewezen dat aardappelen, tomaten en paprika’s erg slecht zijn voor mensen met psoriasis. Dit omhelst niet alleen normale aardappelen, tomaten of paprika’s, maar alle varianten denkbaar waar iets van aardappel, tomaat of paprika in zit. Hoewel dit dus een erg verstrekkend dieet is, is het wel bewezen dat dit op langere termijn zelfs uw psoriasis kan verhelpen!

Bij psoriasis draait alles om het teveel aan toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen en er voor te zorgen dat we ook geen toxische stoffen opnemen.

Zoals gezegd omhelst het niet alleen bijvoorbeeld gekookte aardappelen, maar ook aardappelzetmeel; omdat dit gemaakt is van aardappelen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld paprikapoeder of tomatenpuree. Doordat er in vooral kant en klaar gemaakte producten als magnetron maaltijden of voorgemaakte sauzen eigenlijk altijd wel aardappelzetmeel of paprikapoeder is verwerkt, zult u terug naar de basis van koken moeten. Door weer ouderwets zelf te koken en zelf sauzen te maken zonder de genoemde ingrediënten kunt u meestal na een maand ongeveer resultaten zien.

Psoriasis en thermen

Naast het ontgiften van uw lichaam van de giftelijke stoffen die psoriasis veroorzaakt, kunt u ook proberen de psoriasis te behandelen door middel van thermen. Thermen betekent eigenlijk in simpele verwoording behandeling door verwarming van uw lichaam en huid. Ieder persoon met psoriasis kan baat hebben bij het behandelen ervan door middel van thermen en dit kan per persoon verschillen welke thermingsvorm meer effect heeft. Zo is de meest ingrijpende vorm van thermen een infrarood cabine, waarbij er met infrarood licht tot diep in uw poriën een proces plaats vindt die uw psoriasis kan verminderen.
Ook kunt u ervoor kiezen om eerst een lichtere vorm van thermen te kiezen om zo rustig op te bouwen in intensiteit en te zien wat uw lichaam en huid aankan en wat helpt. Zo kunt u beginnen met regelmatig in warm water te zwemmen, om zo uw lichaam een langere tijd bloot te stellen aan verwarming en zo door middel van thermen uw psoriasis te behandelen. Mocht u weinig of geen resultaat merken, kunt u de intensiteit verhogen door bijvoorbeeld naar de sauna te gaan en een volgende stap kan bijvoorbeeld een Turks stoombad zijn. Ook zijn er specialistische infrarood cabines waar u met een lage intensiteit kan beginnen, het wordt namelijk ten strengste afgeraden direct in een zware infrarood cabine te gaan wanneer u veel last van psoriasis heeft. Zorg er altijd voor dat u dit rustig opbouwt om zo te zien en voelen hoe uw lichaam reageert op de thermen behandeling.

Interessante artikelen

Psoriasiskuren: Dode zee en verwenkuren

Zorgverzekering vergelijken

Smoothies en sapjes maken

Darmproblemen en huidklachten

Welke vitaminen, mineralen en andere supplementen

Psoriasis en kruiden: Maria Treben kuur

Een reactie achterlaten