6,29

PALMAROSA essentiële olie 10 ml – Ladrôme

Ingrediënten:

ymbopogon martinii var. motia*. (*) Afkomstig van biologische landbouw.

Opgelet:

Afgeraden tijdens de zwangerschap en het zogen en bij kinderen jonger dan 8 jaar.

Familie: Poaceae. Herkomst: Madagascar/Indië. Gebruikte delen: bovengrondse kruid. Verkregen door: traditionele waterdampdistillatie. Voornaamste bestanddelen: geraniol, geranylacetaat.z

Op voorraad

Beschrijving

PALMAROSA essentiële olie 10 ml – Ladrôme

Palmarosa is een bovengronds kruid, meer bepaald een overblijvende grassoort van ongeveer 3m groot die afkomstig is van Indië en Indochina. Tegenwoordig wordt het kruid veel gekweekt in tropische klimaatzones. Als men de bladeren van Palmarosa kneust, komt er een aangename rozengeur vanaf.

Therapeutische werking Palmarosa essentiële olie

De grootste therapeutische werking kan men terugvinden bij neusverkoudheid, sinusitis, oorontstekingen en bronchitis. Het heeft een breed antibacterieel, schimmelwerend, antiviraal en ontsmettende werking op darmen en urinewegen. Het kan soms helpen om de symptomen van koorts te verlichten.

Daarnaast vormt Palmarosa een ideaal middel bij huidontstekingen, huidschimmel, wonden en kloven, droog en nat eczeem, jeuk en schimmelnagels. Dat is de reden waarom Palmarosa ook wordt ingezet bij psoriasis.

Gebruikerstoepassingen Palmarosa

Bij huidaandoeningen zoals psoriasis, eczema of acne gebruikt men een basisolie in de handpalm en voeg er 5 à 10 druppels Palmarosa essentiële olie bij. De zones goed inmasseren. Je kan ook een druppeltje toevoegen aan een neutrale dagcrème of lotion. Kan ook gecombineerd worden met een druppeltje essentiële olie van rozemarijn.

Palmarosa essentiële olie werkt ook ontspannend en kan stress en nerveuze vermoeidheid helpen verminderen. Gebruik Palmarosa in het badwater door deze eerst op te lossen in een emulgator. Gebruik hiervoor 15 à 20 druppels essentiële olie. Je kan ook een mengsel voor de voeten maken. Gebruik hiervoor een basisolie zoals jojoba-olie en meng er 5 à 10 druppels essentiële olie doorheen. Breng het mengsel aan aan de onderkant van de voeten.

Recept van de aromatherapeut

Dit recept kan gebruikt worden bij huidproblemen. Meng 2 soeplepels basisolie met 10 druppels essentiële olie van Palmarosa met 5 druppels essentiële olie van Roosgeranium en bijkomende 5 druppels essentiële olie van Tea tree olie. Breng het mengsel aan op het aangezicht of de getroffen plaatsen. Oogzone vermijden. Gedurende het mengsel 10 minuten laten inwerken en eventueel afvegen.

Voor het maken van een zalf voor droge huid: 5 druppels e.o. Sandelhout, 5 druppels e.o. Palmarosa, 5 druppels e.o. Mirre en 2 druppels e.o. Patchouli toevoegen aan 20 ml. Jojoba en 80 gr. Sheabutter of kokosolie. Deze zalf`s avonds aanbrengen op een vochtige huid.

Geef een antwoord