Psoriasis en mindfulness trainingen

mindfulness en psoriasis

Het gebruik van mindfulness als behandelingsmethode voor psoriasis is een redelijke nieuwe en misschien voor u vage manier van behandeling van psoriasis. Het kan echter erg vruchtbaar zijn en is ook wetenschappenlijk bewezen. Bij een proef van 73 personen met psoriasis had iedereen op een bepaald niveau baat bij mindfulness als behandelingsmethode.

Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness eigenlijk? In het Nederlands vertaald betekent het eigenlijk dat u uw gedachten onder controle probeert te krijgen door u te focussen. U leert door middel van oefeningen en trainingen u zich te focussen in het moment. U probeert uw gedachtes onder controle te krijgen en beter te begrijpen wat uw hersenen en gedachtes u eigenlijk proberen te vertellen. Is datgene wat u nu voelt nu echt pijn, of is het frustratie of is het boosheid? Belangrijk bij mindfulness als behandeling voor psoriasis is dat u de gedachtes die u heeft beter leert begrijpen en ze daarna durft te plaatsen als datgene wat de gedachte is. Om dit te verduidelijken; het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer u op het moment dat u denkt pijn te hebben en u dat kan plaatsen alszijnde psoriasis pijn, dat u probeert dit een plek te geven en verder te gaan met uw dag.

Dit is echter niet een proces wat u makkelijk in een middagje kunt leren, gelukkig zijn er in Nederland meerdere professionals die u dit kunnen leren. Vaak krijgt u een intensieve training van ongeveer 10 lessen waarbij u alles wordt uitgelegd over mindfulness en het nut er van bij psoriasis. Daarnaast krijgt u veel oefeningen en huiswerk mee, om zo goed mindfulness te kunnen begrijpen en onder de knie te krijgen.

Mindfulness is dus vooral een bewustwordingsproces en niet zozeer een behandelingsproces. Uw psoriasis verdwijnt niet door mindfulness, maar de klachten kunt u beter plaatsen en hierdoor kunt u minder pijn ervaren en vooral de vermoeidheid en stress van de psoriasis kan drastisch verbeterd worden.

Waarom Mindfulness training volgen?

  • Helpt om te gaan met stress.
  • Helpt zaken lost te laten.
  • Leer luisteren naar je hart.
  • Leer omgaan met trauma’s en emoties.
  • Leer jezelf accepteren wie je bent.
  • Durf praten met anderen

Psoriasis weegt zeer zwaar op een psoriasispatiënt. Mindfulness kan u daarbij helpen.

Waar mindfulness coaching volgen

Mindfulness cursus worden op verschillende plaatsen in Nederland en in België gegeven. Ook Puur&Kuur bieden mindfulness training aan zowel in het binnenland als op vakanties. Voor het volledige aanbod kijkt u op deze site >>>>>Puur&Kuur

One thought on “Psoriasis en mindfulness trainingen

  1. Hallo ik wilde even vertellen dat ik zelf een cursus mindfulness training gevolgd heb en dat heeft mij zeer hard geholpen. Ik heb de cursus niet gevolgd omdat ik psoriasis heb maar omdat ik jaren lang gestreden heb tegen borstkanker. Ik was er compleet onderdoor aan het gaan en mij familie kreeg het eveneens hard te verduren. Door de cursus heb ik mijzelf leren accepteren. Dus zeker een aanrader!!

Een reactie achterlaten