Psoriasis recepten: oliën en thee

DIY huidverzorgingsproducten

Een aantal DIY recepten voor psoriasispatiënten. Opgelet. Raadpleeg steeds een arts voor gebruik en test steeds in kleine hoeveelheden dat bepaalde ingrediënten geen allergische reactie uitlokken, noch intolerantie reacties vertoont.

Vergeet niet, uitwendige middelen bij psoriasis helpen slechts tijdelijk en kunnen bepaalde symptomen van psoriasis verlichten. Toch, de enige mogelijkheid om psoriasis vrij te zijn, is het verwijderen van alle toxines uit het lichaam door een aanpassing van de voeding en leefgewoonte, en die producten te nuttigen die de orgaansystemen activeren.

Psoriasis recepten

Kamille Bloemen en Kliswortel Zaden recept

**INWENDIGE PSORIASIS**

Ingrediënten: 35 g Burdock zaden + 35 g kamille bloemen

Bereiding: Doe de kamille bloemen en de Burdock zaden (Gobo of kliswortel) in een pot met 600 ml water. Laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens laat je het mengsel uitlekken in een schone doek. Vang het afkooksel op in een pot. Voeg bij het afkooksel wat honing toe. De beste honing is donkere honing. Giet vervolgens het mengsel in een makkelijk te hanteren fles en plaatst deze in de frigo. Je kan de kuur starten met 3 tot 4 eetlepels dagelijks van het extract in te nemen. Het mengsel maakt je huid zachter maar tegelijkertijd herbalanceerd het je spijsverteringsstelsel. De kuur een maand volgen en dan minstens 2 weken stopzetten.

Calendula, Olijf en Oregano Olie recept

**JEUK**

Ingrediënten: olijfolie + oregano olie + calendula olie

Bereiding: In een beker, giet ie een klein beetje olijfolie. Voeg slechts 2 druppels Calendula olie en 1 druppel Oregano olie aan toe. Roer de oliën door elkaar totdat ze goed gemengd zijn. Neem een klein beetje van dit mengsel en smeer het voorzichtig op de plekken die geïnfecteerd zijn. Laat het smeersel zitten totdat het geheel geabsorbeerd is door je huid. Je kunt dit smeersel zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat je zoveel aanmaakt als nodig is voor één keer.

Tarwekiem Olie en Wonderolie recept

**ONTSTEKINGEN**

Ingrediënten: wonderolie (castorolie) + tarwekiemolie

Bereiding: Bij dit recept gebruik je tarwekiem olie en wonderolie op de geïnfecteerde gebieden op je huid. Wonderolie is gemaakt van de vrucht van de Wonderboom (Ricinus communis) en zou in ieder huishouden aanwezig moeten zijn. Het is dan ook een echt wonderproduct. Het mengsel moet bestaan uit één deel tarwekiemolie en twee delen wonderolie (1:2). Mix de oliën goed totdat ze goed gemengd zijn. Smeer dit mengsel op de plaques. Gebruik dit een paar maanden lang.

psoriasis recepten

Sommige ingrediënten kunnen een allergische reactie veroorzaken.Olie bevat van nature een lage UV factor van ongeveer SPF 2 afhankelijk van de gebruikte olie.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen. Graag reacties hieronder.

Een reactie achterlaten