10,49

RICINUSOLIE 100 ml – Ladrôme

In zijn originele samenstelling is ricinusolie gekenmerkt door een hoog gehalte aan ricinolzuur. Deze olie wordt in het bijzonder aangeraden om zeer droge, pluizige en beschadigde haren te versterken. Ze wordt ook ingezet om broze en afbrekende nagels te versterken en om beschadigde handen te verzachten.

Een onderzoek bij dieren wees uit dat het belangrijkste bestanddeel van ricinusolie, ricinolzuur (RA) genaamd, zowel pijnstillende als ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Omdat psoriasis een ontstekingsaandoening is, kan ricinusolie mogelijk de symptomen helpen verlichten en fakkels verminderen. Mensen met psoriasis kunnen vatbaarder zijn voor andere soorten huidinfecties, of hun laesies kunnen geïnfecteerd raken. Het aanbrengen van antibacteriële stoffen op de huid kan dit risico verkleinen.

Omdat de huid Ricinusolie niet gemakkelijk opneemt (nogal viskeus), passen veel mensen de olie voor het slapengaan toe en laten ze de hele nacht op de huid zitten. Ze spoelen het dan ‘s ochtends af en dep de huid zachtjes droog. Sommige mensen verdunnen de olie liever met een andere olie, zoals kokos- of olijfolie. Deze praktijk kan het voor de huid gemakkelijker maken om de ricinusolie te absorberen. Kokosolie heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Ricinus of castorolie wordt vaak gebruikt in verzorgingsproducten bij psoriasis.

Ingrediënten:

Ricinus communis, afkomstig van biologische landbouw.

Gebruik:

– Voedend en versterkend haarmasker: een half uur laten inwerken vooraleer te wassen met shampoo.

– Lokale aanwending op afbrekende nagels en beschadigde handenhuid.

– Neutrale draagolie voor de verdunning van de essentiële oliën van ladrôme.

TIP:

ADVIES van ladrôme:

Verzorging van droge, beschadigde en afbrekende haren:

Maak een mengsel van 3 soeplepels ricinusolie, een eierdooier en een koffielepel honing. Laat dit mengsel 1/4 h tot 1 h inwerken op de haren en was het vervolgens met een zachte shampoo.

Bronnen:

Can castor oil help with psoriasis?

Opgelet. De verzorgingsproducten zijn van niet medische aard en dienen niet ter behandeling!

Op voorraad

Beschrijving

Hoe gebruik je wonderolie (ricinus) bij psoriasis?

Psoriasisklachten verlichten met wonderolie

Wonderolie staat ook bekend onder de naam castorolie of ricinusolie. De olie kan ondanks haar naam de aandoening niet genezen, maar wel de klachten verlichten of een behandeling ondersteunen. Dit product helpt ontstekingsproces tegen te gaan. De huid komt tot rust. Deze bijzondere olie brengt vocht in de huid en werkt zuiverend.

 

Hoe wonderolie gebruiken?

Je kunt wonderolie rechtstreeks op de huid gebruiken. Deze olie heeft een dikkere textuur. Hierdoor wordt ze niet geheel opgenomen door de huid. Hierdoor blijft er nog een laagje achter. Om dit te voorkomen kun je twee gelijke delen wonderolie en olijfolie met elkaar mengen. Dit bevordert de opname door de huid.

 

Wonderolie en gewrichtsklachten

Wonderolie kun je ook gebruiken om klachten zoals gewrichtspijn, opgezwollen gewrichten en ontsteking te verlichten. Omdat deze olie ontstekingsremmend werkt, kan ze gebruikt worden om te masseren. Je mag ze gerust inwrijven op pijnlijke gewrichten. Ricinolzuur, (een bestanddeel van de olie dat het gebruik van de naam ricinusolie verklaard) verlicht klachten zoals pijn of ontstekingen.

 

Tips bij het gebruik van wonderolie

Na het masseren van pijnlijke plekken met wonderolie, kun je er een warmtepakking op aanbrengen. Dit verbetert de opname. Deze manier van werken voer je het best tweemaal per week uit. Je zult merken dat de pijn hierdoor verzacht.

 

Hoeveelheid wonderolie?

De aanbevolen hoeveelheid staat altijd op de verpakking vermeld. Zorg altijd dat je deze niet overschrijdt. Tegelijk zal je op de bijsluiter ook lezen dat deze olie niet langer dan 7 dagen mag gebruiken. Belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid die je kunt gebruiken ook afhankelijk is van je leeftijd of je medische voorgeschiedenis. Daarom doe je er goed aan om bij het gebruik van wonderolie altijd een arts te raadplegen.

 

Tegenindicaties om wonderolie te gebruiken:

Wonderolie gebruiken om psoriasisklachten te verzachten is zeker een aanrader. Toch zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Zo is het niet aangeraden om te veel van deze olie in je huid te masseren. Dit kan namelijk problemen met je spijsvertering veroorzaken. We denken dan aan krampen of diarree. Sommige mensen kunnen er zelfs misselijk van worden. Het is ook mogelijk dat je een irritatie van de darmwand oploopt. Ook als je zwanger bent moet je oppassen. Gebruik deze olie niet om je bevalling sneller op gang te brengen. In feite is het sowieso beter dat je je behandelend arts consulteert voor je deze olie gebruikt.

 

Allergische reacties bij inwendig en uitwendig gebruik.

Als je allergische klachten krijgt na het gebruik van wonderolie, raadpleeg dan meteen een dokter of ga naar de spoedafdeling van het ziekenhuis bij ernstige reacties. Je kunt de kans op heftige reacties zelf verkleinen door eerst de olie te gebruiken op een klein stukje van je huid. Zo weet je op voorhand hoe je lichaam zal reageren op dit product. Gebruik deze olie niet in de buurt van kinderen of huisdieren. Breng dit product niet aan in de buurt van je ogen of neus.

 

Ernstige reacties: zeer zeldzaam

Ernstige reacties op wonderolie zijn gelukkig zeer zeldzaam. Wanneer ze voorkomen dan gaat het over misselijkheid die maar niet overgaat, overgeven, diarree, verkrampte spieren, een onregelmatige hartslag, niet kunnen plassen, mentale problemen en zelfs rectaal bloedverlies. Het is alleen maar logisch dat je voor zulke problemen medische hulp inroept.

Geef een antwoord