Roken heeft een negatieve invloed op psoriasis

roken en psoriasis: roken zorgt ervoor dat de aandoening psoriasis aangewakkerd wordt of verergerd.
Roken en psoriasis

Psoriasis en roken is geen goede mix. Onderzoekers weten al een tijdje dat psoriasis en roken niet goed samen gaan. De meeste artsen raden psoriasis patiënten aan niet te roken, want het veroorzaakt uitbarstingen. Echter, een grote studie suggereert dat rokers een verhoogd risico op het ontwikkelen van psoriasis hebben.

Mensen met psoriasis ontwikkelen dikke, rode, schilferige plekken op de huid, die vaak jeuken of pijnlijk zijn. Experts geloven dat de ziekte wordt veroorzaakt door een abnormale immuunsysteem aanval op de eigen cellen van het lichaam. Sommige studies hebben gesuggereerd dat rokers meer kwetsbaar zijn voor psoriasis, mogelijk omdat deze gewoonte de activiteit van het immuunsysteem kan beïnvloeden.

Roken heeft waarschijnlijk een verband met psoriasis

In eerdere studies, hebben de meeste onderzoekers mensen slechts op één moment bestudeerd, waardoor het moeilijk was om een positief verband te trekken dat men als rookte voor de psoriasis ontstond. Echter, voor de nieuwe studie, gebruikten onderzoekers gegevens van drie grote, langlopende studies van Amerikaanse gezondheidswerkers.

Van de 186.000 mannen en vrouwen die gedurende 12-20 jaar gevolgd werden, hadden 2410 psoriasis in die tijd ontwikkeld. Het risico was groter bij zowel de huidige rokers en ex-rokers.


Mensen die al rokers waren bij de start van de studie hadden bijna twee keer zoveel kans als levenslange niet-rokers om psoriasis te ontwikkelen. Vroegere rokers hadden een 39% hoger risico dan niet-rokers. Maar de bevindingen bewijzen niet dat roken zelf psoriasis bij sommige mensen veroorzaakt.

Stoppen met roken

Roken lijkt een risicofactor voor een nieuwe aanval van psoriasis. Andere studies hebben gewezen op een aantal manieren waarop roken kan bijdragen tot psoriasis, het effect op de activiteit van het immuunsysteem en ontsteking. Rokers, hebben de neiging om hogere niveaus van immuun afweer te hebben die per ongeluk zijn gericht op eigen cellen van het lichaam.

Dit nieuwe onderzoek heeft aangetoond dat psoriasis en roken meer dan alleen maar een reden is voor een uitbraak. Vanwege de risico’s van psoriasis en roken, is het beste voor psoriasis patiënten en degenen die een verhoogd risico op psoriasis hebben om te stoppen met roken.

Wie Wil Er Nog Stoppen Met Roken Zonder Last Te Hebben Van Ontwenningsverschijnselen, Stress Of Verdikken…

 

Ga dan naar de website van “Ik stop met roken” en vraag uw boek aan hoe je kan stoppen met roken zonder medicatie of pillen.

 

 psoriasis behandelen boek 

One thought on “Roken heeft een negatieve invloed op psoriasis

  1. Bedankt. De tips op deze site hebben me goed geholpen. Ik heb het boek gekocht. Benieuwd hoe dat loopt.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.