Stress en Psoriasis: is er een verband?

Sommige onderzoeken suggereren dat stress en psoriasis gerelateerd zijn, en niet op een goede manier. Stress en psoriasis kunnen een negatieve invloed hebben op elkaar. Stress kan leiden tot psoriasis uitbarstingen en symptomen van psoriasis kunnen stress veroorzaken. Psoriasis verschijnt als verheven rode plekken op de huid, bedekt met zilverwitte schubben.

Psoriasis ontstaat wanneer het lichaam het immuunsysteem verkeerde signalen stuurt die de regeneratie van de huidcellen versnelt. Psoriasis schubben verschijnen meestal als eerste op de armen, ellebogen en benen.

Een van de grootste misvattingen over psoriasis is, dat mensen niet begrijpen dat de aandoening niet besmettelijk is, als ze iemand aanraken die het heeft.

Verschillende factoren psoriasis

Bij de behandeling van psoriasis, is het belangrijk om je trots aan de kant te zetten. Dit komt omdat psoriasis beïnvloedt hoe anderen de patiënt behandelen, sociaal, emotioneel en zelfs seksueel. Al deze factoren hebben invloed op hoe je je voelt over jezelf. Als je je beter voelt over jezelf, ervaar je minder stress.

In de meeste gevallen beginnen de laesies te verschijnen wanneer een persoon tussen de 15 en 35 jaar is. Soms vlamt het weer op vanwege een blessure aan de huid of een negatieve reactie op bepaalde medicijnen. Soms is het gewoon een kwestie van te veel stress. Soms verbetert hun toestand, als mensen vrij nemen van het werk om te ontspannen.

Hoewel er geen bekende remedie is voor psoriasis, helpt behandeling ervan bij het minimaliseren de gevolgen ervan en hoe vaak de patiënt een terugval krijgt. Veel patiënten stellen behandeling uit omdat ze denken dat het niet zal helpen. Voorheen was de behandeling vies en stonk, nu zijn er crèmes, zalven en gels op de markt die reukloos zijn. Maar de beste manier is om je levensstijl te veranderen, om zo gezond mogelijk te leven zonder stress.

Mensen hebben de neiging om te blijven klagen over de ongeneeslijkheid van psoriasis. Ze hopen op een wonder, maar willen niet na denken over het veranderen van hun levensstijl. Echter, als je iemand bent die veel stress ervaart of als je psoriasis de neiging heeft om je te stressen, dan is het belangrijk om te focussen op stress en psoriasis. De erkenning van het vaak negatieve verband tussen stress en psoriasis kan het verschil maken in je behandeling voor psoriasis.

Wil je meer weten? Bekijk dan het ebook: psoriasis stappenplan, vrij voor het leven. >>>>

 

 psoriasis behandelen boek 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.