Symphosan, het wondermiddel

A vogel symhosan

Symphosan is een slijmachtig complexmiddel, waarvan de voornaamste component wordt gewonnen uit de wortels van verse Symphytum officinalis, een bernagegewas, ook wel smeerwortel genoemd.

Symphosan: in- en uitwendige werking

Zoals jarenlange proeven hebben aangetoond, is Symphosan een uitstekend middel voor inwendig gebruik bij arthritische aandoeningen en stoornissen in de bloedsomloop. Het eigenaardige is, dat Symphosan zowel bij een verlaagde bloeddruk als bij een verhoogde bloeddruk kan worden toegepast, en in beide gevallen een gunstige uitwerking heeft. Het helpt dus onjuiste drukverhoudingen te normaliseren. Maar nog belangrijker dan de inwendige is de uitwendige toepassing. Zo werkt Symphosan voortreffelijk als middel (zalf) bij jicht en pijnen in de gewrichten. Gewrichtspijnen treden meestal op bij degeneratieve, jichtachtige verschijnselen, waarbij bewegingen een knarsend geluid veroorzaken. Smeerwortel heeft eveneens een zeer positieve invloed op de ontstoken, jeukende psoriasishuid. Smeerwortel vindt men ook in de natuur of kan je zelfs makkelijk in de tuin zetten. 

 

Natuurlijk is het tegelijkertijd belangrijk om op een natuurlijke voeding over te gaan. Er zijn dan met Symphosan werkelijk voortreffelijke resultaten te bereiken. Zelfs in gevallen waarbij vele jaren vergeefse pogingen waren gedaan, was het mogelijk het voortschrijdende proces van arthritis, jicht of psoriasis tot stilstand te brengen.

Ook bij zenuwontstekingen is Symphosan een zeer dankbaar middel gebleken. Overal waar zich op het lichaam plaatsen bevinden die pijnlijk en gevoelig voor druk zijn, hetgeen in de perifere zenuwen tot uitdrukking komt, is Symphosan het eenvoudige, natuurlijke middel.

Bij aangezichtspijnen werkt Symphosan kalmerend en genezend.

symphosan tegen rimpels en huidveroudering
Smeerwortel tegen rimpels

Het is opmerkelijk dat Symphosan ook een regenererende invloed op de huid heeft. Rimpels, kraaiepootjes, psoriasis en een verouderde huid worden door langdurige toepassing van Symphosan gunstig beïnvloed. Afhankelijk van iemands leeftijd, is het mogelijk weer een frisse, strakke huid te krijgen. Die werking is vooral toe te schrijven aan de smeerwortel die er in verwerkt is. Er zijn ook zepen er dergelijke met smeerwortel te verkrijgen.

Symphosan is geen schoonheidsmiddel in de gebruikelijke betekenis van het woord, maar meer een gezondheidsmiddel dat de schoonheid bevordert en als zodanig verdient het zeker een plaats op de toilettafel. Het is overigens raadzaam om Symphosan als gelaatsverzorgingsmiddel af te wisselen met een goede zalfolie.

Ontvellingen en moeilijk genezende, kleine wonden kunnen met Symphosan snel worden genezen. Het middel heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking en geeft ook bij blauwe plekken en bloeduitstortingen uitstekende resultaten, wanneer de aangedane plaats direct wordt ingewreven.

Symphosan voldoet voorts heel goed als uitwendig middel bij aderontstekingen, vooral wanneer men inwendig dan nog Hyperisan neemt. Wanneer bij een open been het rechtstreeks betten van de wond met Symphosan pijn veroorzaakt, is het beter om alleen de huid rondom de wond te deppen.

De zeven bestanddelen van Symphosan

Om de werking van Symphosan af te ronden en te versterken, is aan het zuivere product van Smeerwortel of  Symphytum officinale (1) nog het extract van

smeerwortel tegen psoriasisHypericum perforatum (Sint-Janskruid) toegevoegd. Deze plant is een vanouds bekend en beproefd geneesmiddel voor het bloed en voor wonden, zodat de werking van de smeerwortel hierdoor aanmerkelijk wordt ondersteund.

Hamamelis (toverhazelaar) behoort volgens de ervaringen van de Indianen tot de reeks wondhelende middelen, en heeft in de moderne geneeskunde de plaats ingenomen die hem toekomt.

Een beproefd middel onder de boeren is Sanicula (heelkruid of sanikel), dat vooral bij slecht helende wonden uitstekend werkt. Het is al eeuwenlang bij de plattelandsbevolking als een geliefd heelmiddel bekend. Helaas wordt deze plant slechts zelden gevonden.

Solidago virga aurea staat niet alleen bekend onder de naam guldenroede, maar ook als heidens wondkruid. Het draagt deze naam niet voor niets, want het werd in de oude tijden van het heidendom al als een wondheelmiddel gebruikt. Het werkt ontstekingsremmend en bespoedigt de genezing. Het gehalte aan vluchtige oliën, taninen en saponinen speelt daarbij een grote rol.

Naast deze zes ondersteunende middelen, die aan het smeerwortelextract worden toegevoegd, bevat Symphosan nog een component, namelijk huislook (Sempervivum tectorum), de geliefde plant op het platteland, die in oude tijden op de stro- en schindeldaken een waardige plaats vond. Voor de daken was het minder goed dan voor de bewoners van het huis, die deze huislook rauw gebruikten tegen ontstoken ogen, verbrandingen, zweren en als voortreffelijk verkoelend wondheelmiddel.

Ook Arnica (valkruid) dat in de Alpen tot op 2800 meter hoogte te vinden is en daarom ook wel gemsbloempje wordt genoemd, is al duizenden jaren een beproefd middel gebleken. In de oudste geschriften der plantgeneeskunde wordt er al lovend melding van gemaakt. Het extract van de wortel werkt uitstekend bij het genezen van wonden, vooral bij kneuzingen met bloeduitstortingen. Arnica bevordert de bloedtoevoer in de fijne haarvaten en is daarom een voortreffelijke component ter ondersteuning van de werkzaamheid van alle hierboven genoemde plantaardige geneesmiddelen.

Met al deze uitstekende medewerkers vormt Symphosan een werkelijk voortreffelijk hulp- en geneesmiddel, dat net als molkosan in geen huisapotheek of rugzak mag ontbreken.

Waar Symphosan kopen

Symphosan kan je aankopen bij Dedrogistonline.

A_Vogel_Symphosan_Druppels_100ml_3295_wwm_325_720


Bronnen:

(1) How can comfrey nourish and hydrate dry, aging skin?

Een reactie achterlaten