Wat is psoriasis? Welke psoriasis behandeling?

Psoriasis huid

Wat is Psoriasis

Psoriasis is een chronische ziekte dat gekenmerkt wordt door rode vlekken die bedekt zijn met witte schilfers. Circa een op de vijftig mensen hebben er last van. Het zorgt voor veel ongemakken zoals rode plekken, huidschilfers, jeuk, misvormde nagels, gewrichtspijn en tot veel pijn. Het grootste probleem van deze niet besmettelijke ziekte ligt hem vaak bij de zichtbaarheid ervan. De psoriasis komt vooral voor op de hoofdhuid, ellebogen, onderkant van de rug, strekzijde van de knieën, benen en armen, hand en voet en het gezicht. Soms kunnen er ook nagelafwijkingen voorkomen (putjes, dystrofie) of kan er artritis optreden. Deze chronische huidziekte komt af en toe voor met artritis (10%). De meeste mensen worden vaak geboren met psoriasis. Maar dit betekent niet altijd dat ze ook deze huidziekte gaan ontwikkelen in hun leven. Ook al zit het in je familie, maar 10% van de gevallen zal ook daadwerkelijk psoriasis gaan ontwikkelen. Indien beide ouders drager zijn van de huidziekte, ligt de kans op ongeveer 50% dat het kind ook de ziekte kan krijgen.

Verschillende soorten?

Er zijn verschillende soorten psoriasis, dat elk hun unieke eigenschappen heeft. Bij 10 tot 30% van de psoriasis patiënten kan zich de ziekte artritis ontwikkelen. Deze zorgt voor stijfheid, gewrichtspijn en beperkte beweeglijkheid van een gewricht. Hierbij kunnen zelfs alle gewrichten geraakt worden.

Psoriasis vulgaris

Dit is de meest voorkomende psoriasis variant met plaque. De symptomen van de huid zijn rood, symmetrisch, scherp, wisselend van grootte, zilvergrijs, makkelijk verwijderbare schilfering. Het komt vooral voor op de knieën, ellebogen, behaarde hoofdhuid en aan de onderkant van de rug.

Psoriasis pustulosa

Een zeldzame vorm dat samen gaat met grote puskoppen op de voeten en handen. Soms kan het zelfs over het hele lichaam voorkomen, dat resulteert in koorts.

Psoriasis arthropatica

Deze vorm zorgt voor gewrichtsklachten.

Psoriasis capitis

Last van een behaarde hoofdhuid.

Psoriasis inversa

Deze variant heeft geen last van schilferen, maar is de huid alleen rood en jeukerig. Komt vooral voor bij de lies, oksels en onder de borsten. Deze vorm komt voornamelijk voor bij zwaarlijvige mensen.

Psoriasis unguum

Last van putjes in de nagelplaat, kan voorkomen dat de nagel bruin verkleurt of zelfs helemaal los laat. Deze vorm van psoriasis kan voorkomen op een nagel, maar ook op alle andere nagels van de handen en voeten.

Psoriasis dieet
psoriasis

Psoriasis ertrodermie

Een zeer zeldzame vorm van psoriasis dat zich kan verspreiden over het hele lichaam, de symptomen zijn felle roodheid die in stoten kan opkomen.

Psoriasis guttata (druppelpsoriasis)

Acuut, gegeneraliseerd voorkomen van kleine rode vlekken, maximaal 1 cm doorsnee, vooral op de romp en de ledematen. Komt vooral voor bij kinderen en jonge volwassenen, soms na een of andere infectie, en geneest in het algemeen spontaan.

Wilt u weten waarom u nog altijd niet van die aandoening verlost bent?

Ook ik had last van psoriasis maar na vele huisdoktersbezoeken en huidspecialisten gezien te hebben, was ik nog altijd van mijn aandoening niet verlost. Ik heb er jaren over gedaan om een remedie te vinden die WEL werkt. Ik heb er veel tijd en veel geld ingestoken maar het was het allemaal waard. Ik voel me goed in mijn vel. Niet alleen omdat de ziekte niet meer zichtbaar is. Door de nieuwe levensstijl, gezonde voeding en de handige tips die ik ontdekt heb, heb ik er volledig komaf mee gemaakt en voel ik me ook nog eens super fit en opgewekt. Ik kan er niet genoeg op wijzen dat mijn methode echt helpt maar u moet mij niet geloven. U dient het natuurlijk zelf te ontdekken.

U wil toch liever levenslang medicatie op voorschrift  nemen? Lees dan dit artikel

Psoriasis behandeling

Op het internet vind je oneindig veel informatie over psoriasis behandeling. Maar je wil natuurlijk de meest doeltreffende. In het artikel waar ik hierboven naar verwijs, wordt het al gauw duidelijke dat PUVA (lichtbehandeling), cortisonezalven en orale medicatie slechts voor beperkte tijd psoriasis kunnen verhelpen. De grote reden hiervoor is dat deze behandelingsmethodes niet doorlopend mogen genomen of gebruikt worden. Dat wijst op de schadelijke gevolgen die deze methoden hebben op lange termijn. Net voor het begin van een volgende behandeling komt de psoriasis meestal sterker op dan voordien. Op lange termijn wordt het er niet beter op. Het wordt net slechter.  Blijf je gebruik maken van een agressieve psoriasis behandeling, dan zal je altijd psoriasis vrij worden.

Daarom hebben wij gekozen om deze auto-immuunziekte bij de roots te nemen en niet enkel de symptomen ervan aan te pakken. Wij hameren op een gezonde voeding en het gebruik van natuurlijke producten als behandelingsmethode. U wordt ook steeds geïnformeerd wanneer wij nieuwe ideeën binnenkrijgen die jou kunnen helpen met de behandeling. Dat lijkt u te simpel? Een reden te meer om het uit te proberen. Wacht niet om er iets aan te doen als het te laat is. Handel nu. Het is niet omdat je nu één plaque hebt, dat je over 5 jaar niet helemaal vol kan staan met rode vlekken en schilferige huid. Denk preventief en geniet daarbij komend van een gezonde levensstijl.

Op het internet zijn er voldoende voorbeelden van mensen die via de natuurlijke weg, vrij zijn geworden psoriasis. Probeer jij het ook!


Bron: http://lovingliving.se/psoriasisenglish.html

 psoriasis behandelen boek 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.