Wat zijn de symptomen psoriasis?

Psoriasis komt vaker voor dan je denkt, maar veel mensen weten niet dat ze het hebben. Je kunt een online onderzoek doen of je krijgt het gediagnosticeerd door een dermatoloog om het zeker te weten. Wat doe je als je die diagnose krijgt? Je hebt je bevestiging dat je psoriasis hebt, dus wat zijn nu je opties?

Het eerste wat je kunt doen is proberen uit te vinden wat de oorzaak is van de psoriasis. Er is geen remedie voor psoriasis, maar als je kunt bepalen wat voor de uitbraken zorgt, ben je in staat om de frequentie te stoppen. Het uitzoeken van de oorzaak kan wel een probleem zijn. Er is niet een oorzaak van psoriasis, er zijn er vele en ze variëren van persoon tot persoon. Uitbraken kunnen worden veroorzaakt door genetica, dat is moeilijk te voorkomen, stress, het voedsel dat we eten, of het weer.

De symptomen van Psoriasis kunnen variëren van persoon tot persoon, van een paar plekken van roosachtige schilfers tot grote uitbarstingen die grote gebieden bestrijken. Milde gevallen van psoriasis kunnen vervelend zijn, meer ernstige gevallen kunnen pijnlijk en ontsierend zijn en je hulpbehoevend maken.


De symptomen psoriasis kunnen als volgt zijn:

• Rode vlekken op de huid bedekt met zilverachtige schilfers
• Kleine schilferachtige plekken (vaak gezien bij kinderen)
• Droge, gebarsten huid die kan bloeden
• Jeuk, branderig gevoel of pijn
• Verdikte of geribbelde nagels of putjes in de nagels
• Gezwollen en stijve gewrichten

Een psoriasis logboek bijhouden!

Wanneer je voor het eerst de diagnose krijgt, is het een goed idee om te beginnen met het bijhouden van een logboek van de dagelijkse activiteiten. Het kan een tijdrovend proces zijn in eerste instantie, maar op de lange termijn zal het zeker lonen. Het opschrijven van je dagelijkse activiteiten, alsmede wanneer de uitbraken gebeuren, kan je een idee geven van wat jouw belangrijkste triggers zijn. Na verloop van tijd zul je ontdekken wat jouw triggers zijn en kan je vervolgens stappen ondernemen om ze te vermijden.

Zodra je voelt dat er een uitbraak opkomt, zorg dan snel voor verlichting. Verlichting betekent  niet krabben of pulken totdat je bloed. Verlichting kan worden gevonden door geurvrije moisturizer aan te brengen. Neem een mineraal of olijfolie bad. Maak een bakpoeder pasta en smeer dat op de pijnlijke gebieden of zelfs een natte lap. Aloë Vera op de pijnlijke plekken wrijven, kan de pijn en ontsteking verlichten. Het belangrijkste is, lotion, lotion, en vervolgens weer lotion. De huid gehydrateerd houden, zal helpen uitbraken te voorkomen en de droge, schilferige plekken herstellen.

Weten dat je gediagnosticeerd bent met psoriasis is de eerste stap. Vanaf daar is het aan jou om uit te vinden wat de oorzaak is en hoe je het beste verlichting vindt zonder krabben, plukken, of de plekken erger te maken..

 psoriasis behandelen boek 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.