De bijenwasdoeken gemaakt van katoenen stof en echte bijenwas, kunnen gebruikt worden voor het verpakken van diverse voedingswaren (een lunch, kaas, fruit, …). Wanneer je deze bijenwasdoeken goed maakt, droogt een cake zelfs minder snel uit dan in een broodpapierverpakking. Hoe handig is dat? Daarbij geeft de bijenwas geen geur af op de voedingswaren.

Een bijenwasdoek is in de keuken een interessant gebruiksmiddel omdat dit biologisch alternatief, de huishoud- of aluminiumfolie op duurzame manier kan vervangen. Je bespaart dus op grondstoffen en vermindert de afvalberg. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een ‘Zero Waste’ huishouden, mag een bijenwasdoek zeker niet ontbreken.

Over het algemeen kan men de zelfgemaakte doeken een jaar gebruiken. Bij dagelijks gebruik kunnen ze sneller verslijten. We leggen je ook uit hoe men zo’n wasdoek herstelt zodat het doek lang kan meegaan.

Snij de wasdoek in stukjes voor compostering.

De bijenwasdoeken zijn tevens biologisch afbreekbaar. Dat wil zeggen dat je deze doeken kleingemaakt in je composthoop kan gooien. Versleten doeken kan je ook als kaars opbranden of gebruiken als aansteekmateriaal voor een houtvuur.

Meer tips nodig? Lees dan zeker het boekje: Hoe bijenwasdoeken maken, dat uitzonderlijk mee in de prijs van deze workshop zit inbegrepen. 

Workshop:

Tijdens deze 2 uur durende workshop leer je bijenwasdoeken maken aan de hand van de strijkijzermethode. 

Bijenwasdoek maken m.b.v. strijkijzer

Min: 4 deelnemers – Max: 8 deelnemers

Inschrijven op voorhand is verplicht. Wanneer het minimum aantal deelnemers niet bereikt wordt, gaat de workshop niet door. 

Voor reservering: stuur een mail naar info@psoriasisbehandeling.com (0497/459975) of info@bijenwasdoek.be waarbij men de betalingsgegevens ontvangt.

Prijs:

29 EUR (inclusief BTW)

Inbegrepen in de prijs:

  • 2 doekjes (+ knop en garen indien gewenst)
  • 1 frisdrank
  • ***EXTRA*** – Boekje: Hoe bijenwasdoeken maken (om thuis verder te experimenteren)

Zelf mee te brengen:

  • Keukenshort 

Waar, wanneer en waar?

Datum: Donderdag, 6 februari 2020.

Uur: Van 19u15 tot 21u15 (2 uur).

Adres: Huis Dievers – Michel Theysstraat 60 – 3290 DIEST – België

ANDERE VERMELDINGEN VAN DE WORKSHOP:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/outspokenbe/
Facebook: https://www.facebook.com/Bijenwasdoekbe-108262764032973
Website: http://bijenwasdoek.be
UitInVlaanderen: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/bijenwasdoek-maken-beeswrap-help-de-natuur-een-han/66ec43f2-6b64-46a5-ade5-6297187a7e11